4 razloga ZA seks za vrijeme menstruacije

4 razloga ZA seks za vrijeme menstruacije

1. Za vrijeme menstruacije žene su pohotnije

Za većinu žena vrijedi da su za vrijeme menstruacije, zbog povećane prokrvljenosti maternice seksualno uzbuđenije te da im je seks tada bolji. Za vrijeme menstruacije također dolazi do nekih hormonskim promijena u tijelu, zbog kojih brojne žene imaju veću potrbu za seksom.

Baš zbog uvjerenja da je seks za vrijeme menstruacije ne primjeren i da se to ne radi, može izazvati baš suprotni učinak-da seks žele još više. Osim toga vagina je u to vrijeme stalno vlažna, stoga je penetracije još lakša, što muškarcima donosi još veće užitke.

Možda ćete shvatiti da zbog povećane uzbuđenosti u tom periodu možete imati divlji seks s manje predigre, što će odgovarati onim muškarcima koji ne vole duge predigre.

2. Seks za vrijeme menstruacije olakšava bol

Neugodni grčevi i napetost u trbuhu se smanjuju pri postizanju orgazma, koji ublažava sve vrste bolova. S druge strane neke žene imaju jake grčeve i bolove pa ćete trebati pripaziti i biti nježni ili pričekati da najgori bolovi prođu.

Kako bi se žena osjećala bolje grčeve može spriječiti fizičkom aktivnošću što je svakako seks, koji opušta vaginalne mišiće, pri orgazmu se otpuštaju hormoni sreće, endorfini, koji za neko vrijeme otklanjaju bol. Zbog intenzivnijeg stiskanja maternice izlazi i veća količina krvi, pa ponekad seks za vrijeme menstruacije može skratiti broj dana menstruacije. 

3. Seks za vrijeme menstruacije će vas povezati

Ukoliko žena ima duge menstruacije, recimo cijeli tjedan, to je vrlo dug period za parove koji su se navikli seksati često. Zašto bi se u to vrijeme morali toga odricati? Stoga za vrijeme menstruacije možete pobooljšati neke tehnike ili probati neke nove stvari koje inače ne činite ili zanemarujete. 

Posebno za vrijeme dana kada menstrualna krv jako izlazi, možete probati neke igrice. Probajte seks između grudi, vaša draga neka pokuša savladati neke nove tehnike ručne i oralne stimulacije penisa. Nekoliko dana se samo dtražite poljupcima i dodirima, a  seks ostavite za dane kada je menstruacija slabija. 

 

4. Za vrijeme menstruacije mogućnost začeća je manja

Seks za vrijeme menstruacije je manje rizičan za začeće, što ne znači da uopće nema rizika. Najveći rizik je za vrijeme ovulacije, to je vrijeme između dvije menstruacije, može se izračunati tako da se od prvog dana broji odprilike 12-16 dana.

Većina žena za vrijeme menstruacije nema ovulaciju zato je mogućnost začeća minimalna ili najmanja za razliku od ostalih perioda ciklusa. Svejedno postoji mogućnost začeća. Ne smijete se šaliti s tim pogotovo žene koje nemaju redovite menstruacije te ne mogu točno izračunati dane ovulacije.

www.intimatemedicine.com.hr