12 bizarnih činjenica o seksu

12 bizarnih činjenica o seksu
Otprilike jedan posto žena alergično je na spermu. Nekoliko minuta (ili nekoliko sati) nakon ejakulacije - na svim mjestima na tijelu koji su bili u kontaktu sa spermom - pojave im se crveni plikovi koji svrbe i peku. Jedini lijek: izbjegavanje svakog dodira sa spermom, drugim riječima: obavezna upotreba kondoma.
S druge strane, oko dva posto žena je neprestano seksualno uzbuđeno. One boluju od sindroma trajnog seksualnog uzbuđenja, a doživljavaju od deset do čak sto orgazama na dan.
 
Muškarci u tinejdžerskoj dobi i ranim dvadesetim godinama mogu se bez problema uzbuditi i svršiti čak desetak puta na dan. To je zato što im je razina testosterona koja potiče libido izrazito visoka. Testisi su uvijek nekoliko stupnjeva hladniji od ostatka muškoga tijela. U suprotnom, sperma se uništava. Ako je, međutim, izuzetno hladno, ili kad muškarac uđe u hladnu vodu, testisi će se stisnuti bliže tijelu - da se zgriju. Kad mu je vruće, testisi će se opustiti da bi se rashladili.
 
Što muškarac češće ejakulira, to njegovo tijelo proizvodi manje ejakulata. Po tome možete znati kad je posljednji put doživio veliki prasak. Ako je to bilo prije nekoliko dana, može izbaciti do jušne žlice ejakulata, a ako je od zadnjeg orgazma prošlo svega nekoliko sati, bit će mnogo manje.
 
Jedno talijansko istraživanje dokazuje da žene koje svaki dan jedu čokoladu više žele seks i doživljavaju mnoge snažnije orgazme.
 U osam sati sna, prosječan muškarac doživi pet-šest erekcija. To je prirodna, automatska vježba koja penis opskrbljuje dovoljnom količinom kisika i održava ga u dobroj formi.
 
No muškarci nisu jedini koji od seksualne želje - narastu. Kad je žena seksualno uzbuđena, nabubri joj klitoris, nateknu usmine, čak se i dojke povećaju. Ako se stimulira G-točka, ljubavni gumbić veličine zrna graška koji se nalazi u prednjoj stijenki vagine, može narasti do veličine oraha.
Kad je u vezi, muškarac češće masturbira. To je stoga što se redovitim seksualnim odnosima povećava razina testosterona i on je napaljeniji nego kad je sam.
 
Da bi doživjele orgazam, gotovo sve žene trebaju dodire “tamo dolje”. No postoji oko jedan posto žena koje mogu doživjeti vrhunac samo dodirivanjem bradavica.Kukuruzne pahuljice i graham krekeri napravljeni su da bi smirili seksualne maštarije. Početkom devetnaestog stoljeća smatralo se da je ljuta hrana odgovorna za seksualni nagon, pa su proizvođači smišljali nove proizvode - poput pahuljica i krekera (naravno, bez začina). Što bljutavije - to moralnije.

cosmopolitan.hr