10 razloga zašto otići sa prvog spoja

poljubac, sex, ljubav, ljubav, sex, ljubljenje, sex, sex, veza, odmor, savršeni ljubavnik, ljubav, sex, sex, veze, veza, partneri, veza, sex, sex, seks, veza, ljubav, Muškarci i žene, osmijeh, simpatija, signali privlačnosti, zavođenje, bakterije, ljubljenje, parovi, brak, djeca rast, poljubac, ljubljenje, tijelo, ljubljenje, ljubavni par, ljubav preko interneta, ljubav, Poznavanje partnera, bračni partner,  traženje partnera, ljubljenje, ljubljenje u usta, poljubci, poljubac, ljubljenje, ljubljenje u usta, muškaraci, žene, Muškarci i žene, mlađi muškarac, Starije žene, ljubljenje, savršeno ljubljenje, ljubljenje, otkrivanje, način, ljubavnici, krvna grupa, ljubav, spoj
Svatko od nas barem je jednom bio na spoju kada je više nego išta poželio otići. Nakon samo nekoliko minuta shvatili ste da biste radije slušali predavanja kvantne fizike nego njegovu filozofiju o tome kako bi on napravio svemirski brod. No neke od nas, ostaju na spoju, bez obzira o čemu on pričao, misleći da je to sasvim normalno. Nažalost, koliko god da nam se netko fizički sviđao, postoje neke stvari zbog kojih jednostavno nije vrijedno ostati…

1. Nogomet – Muškarci vole nogomet! Dobro, na to smo se navikle još od malih nogu kada smo se čudile zašto tata viče na stričeke koji trče po zelenom ekranu. Činjenica jest da se tu ne da ništa promijeniti i da je sasvim u redu kada muškarac priča o nogometu. No pretjerivanje i potpuna nezainteresiranost o onome o čemu bismo mi voljele razgovarati svakako znači da nešto nije u redu. Prevelika zaluđenost nogometom može samo stvoriti probleme u vezi. Jasno nam je da ćemo svog dragog pustiti da pogleda utakmicu s pivom u ruci, no ako je nogomet, kladionica, priče s utakmice i psovanje jedino o čemu dotični zna pričati, vrijeme je da potražimo nekog drugog.

2. Auti – Druga ljubav muškaraca. Znaju sve o svakom autu. Kako se koji zove, koliko ima kubika, konja, čega već ne… To je u redu, ako se o istima razgovara sa svojim prijateljima. No ako već na prvom spoju počne nabrajati dijelove svojeg auta koje treba promijeniti bez da smo ga išta pitali, bilo bi najbolje da pokušamo pristojno okrenuti temu. Ukoliko se naš izabranik i dalje vraća na felge i amortizere, te nas još k tome kritizira kako se mi bavimo glupostima i kako ne razumijemo, te uopće ne želi dijeliti naše interese spoj bi trebao biti gotov.

3. Žene – Nažalost, moramo i to spomenuti. Moramo shvatiti da im je to u genima. Kao i nama da se uređujemo, tako i njima da nas gledaju. No za sve postoje granice. Ako se vaš novopečeni dečko cijelo vrijeme okreće za drugim ženama, komentira ih i ponaša se kao da vi ni ne postojite, ili kao da vas želi uvrijediti, svakako mu dajte do znanja da vas ne zaslužuje. Pristojno se ispričajte i otiđite. Vi ćete ispasti dama, a on …

4. Nepristojnost – Muškarci psuju, podriguju se, prde i uglavnom su nepristojniji od žena. Takvo ponašanje dozvoljeno je u muškom čoporu, no ne i na prvom spoju. Ako se vašem dragom slučajno omakne, u redu je, no, nakon njegove desete pive i padanja sa stolice jedino što trebate je otići.

5. Vrijeđanje – Ukoliko je prema vama pristojan, a prema svima drugima bezobrazan i bahat, zaboravite ga. Glumi, a prema vama postat će isti za koji tjedan.

6. Hvalospjev S kim je bio, s koliko je žena spavao, kakve su imale grudi, stražnjicu i noge vas se apsolutno ne tiče, niti bi vam on trebao držati predavanje o tome. Sada je na spoju s vama i trebao bi koliko toliko ostaviti dojam. Ukoliko razgovor krene u tom smjeru vjerojatno se radi o nesigurnom dječaku koji misli da ćete vi htjeti dostići njegove podvige i kako ih on predstavlja ''uspjehe''. Bježite glavom bez obzira.

7. Pipkanje – Kao što već znamo, pokoji dodir po ramenu, ruci ili nozi u žaru razgovora stvara osjećaj prisnosti i ugode. No ukoliko vas dotični počne dirati na vulgaran način, po mjestima gdje još ne bi smio, svakako ga upozorite. Ukoliko nastavi, kao da ništa niste rekli, ili započne razgovor u stilu ''a smijem li te tu dirati?… A tu?…''  vjerojatno vas želi samo u krevetu. Muškarac koji ne pokazuje niti trunku poštovanja prema vama ne zaslužuje sljedeći spoj, pa ni ovaj. Otiđite.

8. Nasrtljivost – Vrlo je lako prepoznati želi li muškarac drugi spoj ili vas samo želi odvući u krevet. Razgovorom, dodirima, poljupcem i zainteresiranošću svakako je vrijeme za drugi spoj. No ukoliko vas nakon ugodno provedene večeri upita želite li s njim kući nemojte odmah poludjeti, no nemojte niti pristati. Pristojno mu se zahvalite, te recite neki drugi put. Doduše, mnogo muškaraca kojima se na prvom spoju svidi žena smatra da nemaju što čekati, te suptilno upitaju želite li s njima u krevet, iako vas misle drugi dan nazvati i započeti vezu s vama. No treba biti na oprezu, i treba svakako odbiti seks na prvom spoju. Čak i ako ga mislite imati, to je izvrstan način da preispitate vašeg odabranika što želi od vas. Ukoliko se isti ispriča, poljubi vas i kaže da će se javiti, tu nastupate vi. No ako se dotični naljuti ili vas nagovara, ili postane nepristojan, zaboravite na njega. Cijelo vrijeme je htio samo jedno. Vjerojatno vam se ne bi ni javio. Pozdravite ga i otiđite.

9. Neslaganje – Svatko ima svoj stil života, način razmišljanja i ukus. Neki kažu da se suprotnosti privlače, neki kažu da ne. No ukoliko je vaš sugovornik primitivan, sirov i vrijeđa vaše stavove nemate više što raditi u njegovom društvu. Treba imati svoje i poštovati tuđe mišljenje.

10. Volim te – Eh, ima i toga. Muškarci koji vam na prvom spoju kažu da vas vole, vjerojatno to ne misle, već ste im se jako svidjeli. To je u redu i može se protumačiti kao simpatično. No ako vas muškarac cijelo vrijeme obasipa komplimentima, lijepim riječima i nakon što mu kažete da prestane jer vam je neugodno, a on nastavi, doista trebate razmisliti želite li vezu s ovakvim muškarcem. Najčešće se radi o osobama koje su jako nesigurne, te kasnije postanu ljubomorne i posesivne.

Doduše, muškarci vrlo često zbog treme znaju pričati o jedinim stvarima o kojima znaju pričati, bez namjere da nas povrijede, već da nas zadive, što nažalost nekada ne urodi plodom. Što god da vas je uvrijedilo u razgovoru svakako mu recite ili ga upozorite ako se dotični nepristojno ponaša s vama ili u vašoj blizini. Vi ste slobodna osoba koja ima pravo otići kada god poželi. Ukoliko vas isti sljedeći dan nazove i ispriča se zbog neprimjerenog ponašanja dajte mu drugu priliku baš zbog toga što se možda nije snašao na prvom spoju. Dakako, u bilo kojoj situaciji ostanite sabrani, pristojni i čiste savjesti. Jedino tko se može loše osjećati zbog postupaka biti će on, a vi ćete biti i ostati jedna pristojna i sabrana dama koja zaslužuje puno bolje.

M.P.