Ivica Golemac: Jazz ima svoju publiku u Mostaru

...koji će i ove godine u grad na Neretvi dovesti eminentne glazbenike. Festival je do sada trajao tri , ali pošto je ovo ljubilarna deseta obljetnica rada Calamusa ovaj festival će trajati četiri dana. Evo što je vlasnik Calamusa gospodin Ivica Golemac o festivalu rekoa za naš portal HERCEGOVINA.info:

Evo pred nama je Jazz festival koji je treći po redu i koji već ulazi u tradiciju. Već ste rekli u najavi da će ovaj zbog naše desete godine postojanja trajati dan duže od prethodnih. Festival će otvoriti kum festivala Elvis Stanić koji nas svake godine iznenadi svojim programom, a zadnji dan će nastupiti naša domaća grupa Zoster koja će ovaj puta svoju glazbu prilagoditi imenu festivala.

Ima li jazz svoju publiku u Mostaru?

Iznenađuje da ima. To nije masa ljudi koja ludi za nekim glazbenim zvijezdama, ali definitivno postoje ljubitelji jazza u Mostaru i to se iz godine u godinu vidi na našem festivalu.

Možete li reći tko su ovogodišnji izvođači i kada počinju koncerti?

Svi koncerti počinju u 21.30 sati, a lista glazbenika ovogodišnjeg Calamus Jazz Festa izgleda ovako: u petak, 12. srpnja nastupa Power Trio, nedjelju, 14. srpnja Ricardo Luque&Aldemaromania trio, u ponedjeljak, 15. srpnja Maya Sar s četveročlanim bendom te u utorak, 16. srpnja, grupa Zoster.

Vi nećete stati na ovom Jazz festivalu, i do kraja godine planirate još nekoliko glazbenih iznenađenja gradu Mostaru?

Da do kraja godine u Clubu Calamus će gostovati tri svjetska solista gitare, i to su Omar Torrez koji će nastupiti početkom kolovoza u okviru Europske turneje. Zatim će krajem kolovoza gostovati Sam Paglia, te na koncu sredinom studenog ugostit ćemo Kaki King iznimnu američku gitaristicu.

Tko je pomogao organizirnje festivala?

Ovog festivala ne bi bilo da nije naših sponzora, a oni su Uni Credit banka koja nas prati evo sve tri godine, i teško bi sve ovo organizirali bez njihove pomoći. Tu je i gospodin Bijavica iz tuističke agencije Fortuna koji je sa nama već dvije godine, a od ove nam se priključio i Eronet. Na kraju se moram zahvaliti i izvođačima koji su cijenu nastupa prilagodili mjestu održavanja festivala i trenutnoj situaciji, te naravno svim medijima koji su nam pomogli u promoviranju festivala

Interes glazbenika za nastup na ovom festivalu bio je veliki i pored najavljenih izvođača njih još pet-šest je željelo nastupiti, ali nažalost to jednastvno nije izvedivo. Na kraju valja istaći da ovaj festival nije komercijalni, nego postoji zahvaljujući entuzijazmu gospodina Golemca koji se i ove godine potrudio dovesti eminentne glazbenike i zahvaljujući kome će Mostar bar na kratko biti na kulturnoj i glazbenoj karti Europe.

HERCEGOVINA.info