Đorđe Balašević: Nakon 30 godina na sceni jako sam dosadan!

Već nakon prva dva stiha koja sam napisao bilo je jasno da sam dosadan, a možete misliti na što to sliči nakon 30 godina – na samo njemu svojstven način Đorđe Balašević najavio je koncertni spektakl i premijeru svoga filmskog prvijenca “Kao rani mraz”, kojima će 18. i 19. prosinca u Areni Zagreb počastiti svoju vjernu i brojnu zagrebačku publiku, prenosi večernji list.

Na novinsku konferenciju u srijedu, održanu u Areni Zagreb, Balašević je došao iz Srbije koju je sinoć pogodio potres, a snažno podrhtavanje tla i njega je probudilo iz sna.

– Danas sam preživio i potres! – podijelio je s novinarima srbijanski kantautor, pjesnik i glumac poznat po svojim baladama i povijesnim pjesmama. Upravo će njegovi svevremeni hitovi činiti veći dio repertoara koji je pripremio za višesatni zagrebački koncert.

Publika će tako zajedno s njim pjevati o nekim novim klincima, Vasi Ladačkom i djevojci s čardaš-nogama, i to u pratnji novoga Balaševićeva benda Panonska mornarica. Prije nego što zapjeva u Zagrebu, 57-godišnji umjetnik nastupit će i u Osijeku i Splitu.

Dan nakon zagrebačkog koncerta u Areni Zagreb održat će se i premijera filma “Kao rani mraz”, epa o Vasi Ladačkom, koji je okupio vrhunsku glumačku postavu predvođenu Radom Šerbedžijom. Ulaznice za ta dva događaja bit će u prodaji od 9. studenoga, i to po 160 kuna za gornje tribine, 190 za donje tribine i parter, te 230 za Fan pit, dok je cijena ulaznica za premijeru filma 80 kuna.