Animirani film naslova „NADA“ nominiran je na CANNES 7th Art Awards film festival.

Film Nada

Premijera ovog kratkometražnog filma bila je prilikom otvaranja Didakovi dana u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača 6. listopada 2022. godine. Od tad krenuo je njegov put prema festivalima animiranog filma.

Film Nada

Do sad je osvojio prvo mjesto na Mjesečnoj dodjele filmskih nagrada Budućnost koji se održava u Ohridu Sjeverna Makedonija  za najbolji animirani film, objavljeno je na službenim stranicama općine Čitluk.

Film Nada

Nominiran je između pet najboljih kratkih animiranih filmova na Međunarodnom filmskom festivalu Feel The Reel koji se održava u Glasgowu – Škotska.

Između ostalog tu su nominacije na ostalim filmskim festivalima kao na Švicarskom međunarodnom filmskom festivalu i Međunarodnom festival povijesnog filma Pápa – Mađarska, odakle je HKUD Didak dobilo poziv na sudjelovanje na istom, kao i poziv za sudjelovanje na NAFF-u (Neum Animated Film Festival).

I kao kruna na kraju je nominiran na CANNES 7th Art Awards film festival, u konkurenciji ostalih filmova.

Projekt kratkometražnog filma „Nada“ od samog početka vodi kao producent istoimenog filma HKUD Didak iz Gradnića. Autori ovog animiranog filma su: Pero Petrušić, Ernesto Markota i Slavko Knežević, glazbu za istoimeni film potpisuje Gabrijel Prusina.

Film Nada

Inače društvo „Didak“ se može pohvaliti s nizom projekata koje iz godinu u godinu stvaraju, od kojih je vrijedno spomenuti trilogiju o fra Didaku koju su proželi kroz tri kazališne predstave: „U godina gladi“, „Učiteljice“ i „Smak svita“ te tri romana: „Plaču li jeleni“, „Tajna dvanaestog oraha“, „Nekoliko ptica i jedno nebo“, koji su nastali inspirirani likom i djelom fra Didaka Buntića, a svoje predstavljanje doživjeli su na manifestaciji „Didakovi dani“.

Film Nada

Animiranom filmu NADA želimo mnogo uspjeha na daljnjim filmskim festivalima kao i festivalu u Cannesu.