Čavara: Tražimo partnere koji će poštivati ustavno-pravni poredak

Čavara: Tražimo partnere koji će poštivati ustavno-pravni poredak

Prema tome, upućena je svima onima koji trebaju sudjelovati u formiranju vlasti, koji su dobili povjerenje naroda i građana na izborima, a može se reći i tumačiti da je to i SDA - kaže Čavara.

Upitan koja su do "druga rješenja", predsjednik FBiH je rekao da ih ne bi najavljivao sada.

Možda ih nemamo sve sada, ali moramo tražiti, jer odnos koji smo mi pokazali strpljenjem, tolerancijom, pokušajem i iniciranje razgovora i dogovora, očito, ne daje rezultata. Neko drugi, možemo reći parasustav, stalno smišlja neke nove afere i krize u kojima misle da profitiraju - rekao je on.

Čavara je odgovarao i na pitanje ostaju li izmjene Izbornog zakona uvjet za formiranje vlasti u FBiH, te može li se desiti da ministri HDZ-a prestanu dolaziti i na sjednice Vlade, kazao je da kada se nastoji prikazati da HDZ nešto blokira, onda se kaže da je to uvjet.

Međutim, Ustavni sud BiH donio je odluku da Izborni zakon nije u skladu s Ustavom BiH i da ga treba promijeniti, a onda to neko osporava na sve načine i neće da provede kroz Parlament. Čak to iskoristi da izabere drugog bošnjačkog predstavnika u Predsjedništvu BiH. Mi smo prvenstveno rekli da za Vladu FBiH, odnosno izvršnu vlast, tražimo partnere s kojima ćemo provesti odluke Ustavnog suda, odnosno tražimo partnere koji će poštivati ustavno-pravni poredak ove države - rekao je, između ostalog, Čavara za "Oslobođenje".