ČUDNA PUTANJA Zrakoplov iznad Hercegovine bilježio neobičan smjer kretanja, evo o čemu se radilo

ČUDNA PUTANJA Zrakoplov iznad Hercegovine bilježio neobičan smjer kretanja, evo o čemu se radilo
hercegovina.info

Ljubitelji zrakoplova jučer su putem stranice FlightRadar24 zabilježili čudnu putanju kretanja manjeg zrakoplova na području Hercegovine, točnije na potezu od Mostara do Trebinja.

Zrakoplov je u jutarnjim satima poletio iz austrijskog Innsbrucka da bi uobičajenom putanjom kretanja došao do naših područja gdje se nastavio kretati prema jugu, ali na poprilično neobičan način.

I dok su se neki pitali znači li to da zrakoplov nije dobio dozvolu za slijetanje u mostarsku zračnu luku, s obzirom da je uskoro nakon toga sletio u dubrovačku, odgovor smo potražili u BHANSA-i koja nam je potvrdila kako se radi o prijavljenom letu i aktivnostima fotografskog snimanja terena:

"Radi se o zrakoplovu tvrtke AVT sa sjedištem u Njemačkoj koja se bavi radovima iz zraka kao i pružanjem usluga iz zraka. Tvrtka AVT se obratila po pitanju ovog leta Direkciji za civilno zrakoplovstvo BiH – BHDCA, sa zahtjevom za priznavanje izjave operatora kao potvrde o pružanju usluga iz zraka.

Po dobivenom zahtjevu BHDCA je utvrdila ispunjenost uvjeta za priznavanje izjave u skladu sa Zakonom o zrakoplovstvu BiH i pod zakonskim propisima te izdala rješenje i prateću dokumentaciju (certifikat o priznavanju izjave i specifikacije operacija).

Prije početka izvođenja operacija u zračnom prostoru BiH, operator AVT je podnio plan leta s definiranom putanjom u dodijeljenom dijelu zračnog prostora te je obavljao radove iz zraka - fotografsko slikanje terena, te je let izveden sukladno tom planu", stoji u odgovoru BHANSA-e portalu hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.