Zlatna pravila za sretnu vezu

Sretni, smijeh, zagrljeni
U svakoj vezi su prisutni bolji i lošiji dani, no postoje zdravi načini kako da ojačate svoj odnos. Znamo da je to lakše reći nego učiniti, ali nemojte dopustiti da se negativna energija ispriječi između vas dvoje i na putu prema zajedničkoj budućnosti.

Ipak, imajte na umu da se ništa ne smije forsirati i ponekad jednostavno treba pustiti da se stvari dese same od sebe.

1. Ljubav je na prvom mjestu

Jedan od najboljih načina da ojačate svoju vezu je da osigurate da ljubav i predanost partneru uvijek budu na prvom mjestu. Ako u odnosu nema prave ljubavi, sav je trud uzaludan. No pritom nemojte zaboraviti i voljeti samu sebe jer je to jednako tako važno. Međutim, vaš odnos gledan kao cjelina mora biti na prvom mjestu i ispred svega ostaloga, uključujući posao, prijatelje, društvene mreže, itd.

2. Nema tajni

Iskrenost je temelj svakog zdravog odnosa. Stoga budite otvoreni i iskreni prema svom partneru u svakoj situaciji i budite spremne s njim podijeliti stvari koje ne biste dijelile ni s kim drugim. Takve su stvari dokaz da vam je uistinu stalo do njega i da je on taj. Naime, ako ne vjerujete svom partneru , kome ćete? Ispričajte mu neku smiješnu anegdotu iz djetinjstva ili podijelite s njim tajnu koju niste nikome rekli. Dajte mu do znanja da vam je stalo i da očekujete da bude tu za vas bez obzira na sve.

3. Recite mu što osjećate

Često ste zahvalni na mnogim stvarima i sitnicama koje vaš partner čini za vas ali mu to ne pokazujete? Sasvim pogrešno! Morate svom dragom dati do znanja kako primjećujete takve sitnice te da ga zbog toga istinski cijenite. Volite li ga, recite mu to, ako treba i svaki dan. Izjavljivanje ljubavi nikad ne može biti loša stvar, nemojte se bojati svojih emocija. Pokazivanje pravih i dubokih emocija je odličan način da osnažite vašu vezu i potaknete partnera da učini isto. Ponekad samo iskazivanje zahvalnosti može poboljšati vašu vezu, recite partneru hvala svaki dan i pokažite mu koliko ga cijenite i koliko vam znači. Bez obzira jeste li tek na početku veze ili ne, ako uistinu volite svog partnera recite mu to.

4. Povjerenje je važno

Ako je izašao s dečkima to ne znači da mu nije stalo do vas. Muškarcima je ponekad potrebno da se malo opuste s prijateljima i morate mu to dopustiti s vremena na vrijeme. Nemojte ga uvijek provjeravati u takvim situacijama i ispitivati ga gdje je i s kim. Pokažite mu da mu vjerujete. Neka on prvi nazove ili pošalje poruku, a ako to učini dovoljno je reći da vam nedostaje i da mu želite dobar provod. Nemojte se ni u kom slučaju igrati špijuna jer vam to može donijeti samo probleme. Ako sumnjate i ne vjerujete svom partneru onda radije s njim o tome otvoreno razgovarajte, ali nemojte mu ništa raditi iza leđa.

5. Nemojte se živcirati zbog sitnica

Muškarci ponekad mogu biti neuredni i zaboravljivi. Možda vas nervira to što stalno ostavlja odjeću po podu ili zaboravi iznijeti smeće, ali nemojte dozvoliti sami sebe da zbog toga ulazite u besmislene rasprave koje nerijetko završavaju svađom. Život će vam biti puno lakši ako ponekad naprosto pređete preko takvih stvari. Nije u redu tolerirati svašta, ali nema smisla da mu prigovarate baš zbog svake sitnice. Imajte na umu da ste vi njegova djevojka, a ne mama. Fokusirajte se na pozitivne stvari u vašem odnosu, a ne na negativne.

6. Uvijek budite uz njega

Važno je da budete uz njega kad mu je najteže. Ako prolazi kroz neku tešku životnu situaciju ili ima probleme na poslu, pokažite mu da ima vašu punu podršku. Bez obzira na situaciju kroz koju prolazi, budite uz njega i pokažite mu da se uvijek može osloniti na vas.

7. Vaša se veza tiče samo vas dvoje

Vaš se odnos tiče samo dvoje ljudi - vas i vašeg partnera. Nemojte nikome sa strane dozvoliti da se miješa u vašu vezi i soli vam pamet jer ono što se dešava između vas dvoje samo vi možete razumjeti. Nemojte svojim prijateljicama otkrivati baš svaki detalj vaše veze. Neke su stvari intimne i bitno je da takve i ostanu.

8. Postanite najbolji prijatelji

Ljubav i privrženost su najsnažnije sile na svijetu. Prije ulaska u ozbiljnu vezu najprije biste morali dobro upoznati čovjeka s kojim namjeravate podijeliti svoj život. Postanite prijatelj s vašim partnerom i na taj ćete način najprije shvatiti koliko je snažna vaša veza i je li on uistinu prava osoba za vas Vaš vam partner mora ujedno biti i najbolji prijatelj jer je prijateljstvo uistinu temelj kvalitetnog i dugotrajnog odnosa. Tretirajte svog partnera s jednakim poštovanjem i ljubaznošću kao što biste tretirali svog najbližeg prijatelja. Nemojte si dopustiti da se prema njemu ponašate grubo ili nepristojno.

9. Ohrabrujte jedno drugo

Zdrav odnos podrazumijeva da potičete i ohrabrujete svog partnera u svakoj situaciji, a isto bi on trebao činiti i za vas. Bez obzira da li se slažete s njim ili ne u određenim situacijama, uvijek imajte pozitivan stav prema svemu što on čini jer će to ojačati vaš odnos. Dajte mu kompliment ako vidite da je napravio dobru stvar i prihvatite njegove slabosti jer nitko nije savršen. To će odnosu donijeti mir i harmoniju na duge staze. Ohrabrenje i poticanje partnera su snažni načini da zadržite pozitivnu energiju u vašoj vezi.

10. Pronađite kompromis

Zajedničko pronalaženje kompromisa je iznimno važno ako želite zdrav i dug odnos. Ako ste usred svađe ili žestoke rasprave, stanite malo, uzmite pauzu i dajte si vremena da racionalno i hladne glave razmislite o određenim stvarima. Probajte ne osuđivati svog dragog za stvari koje je učinio, usredotočite se na to kako se osjećate danas i radujte se novim i boljim danima koji dolaze. Čak i kada se razilazite u mišljenjima morate pronaći zajedničko rješenje. Ne može uvijek biti po vašim ali ni po njegovim. Dakle, ne smijete biti previše sebični ali ni popustljivi. Probajte pronaći zlatnu sredinu. Ako se baš uvijek razilazite u stavovima onda možda niste jedno za drugo. Nikad nemojte kritizirati svog partnera, umjesto toga probajte ga inspirirati radeći na poboljšanju vlastite osobnosti.

11. Uvijek budite otvoreni i iskreni

Iskrenost u vezi je svetinja. Jednako je važno kao i povjerenje. To je jedan od najstrastvenijih i najintimnijih načina da se bolje upoznate. Ako se upustite u vezu s nekim pred kim glumite osobu koja niste ili se ponašate neprirodno i lažete njega i samu sebe to doista nema smisla jer time narušavate mogućnosti da u konačnici budete sretni. A to je ono što svi želimo, zar ne? Budite otvoreni i uzmite si dovoljno vremena i poslušajte svog partnera i njegove želje , ali pritom nemojte zanemarivati ni svoje potrebe. Ako je imao loš dan, imajte razumijevanja. Isto tako, ako ste vi imali loš dan, recite mu to i unaprijed mu se ispričajte za svoje možda ne baš najbolje ponašanje.

12. Opraštajte

Nitko nije savršen i svi griješimo s vremena na vrijeme. Ljutnja nema smisla i može naštetiti jedino vama. Ono što se dogodilo ne možete promijeniti stoga nema smisla negodovati i žaliti zbog nečega što je prošlo. Ako je vaš partner pogriješio, oprostite mu to. Vjerojatno i sam žali zbog toga što je učinio pa nema smisla da mu vi još dodatno nabijate osjećaj krivnje. Ako je učinio nešto toliko loše da mu ne možete oprostiti, onda je prekid veze najbolja solucija. Nemojte biti zlopamtilo jer netolerancija i zamjeranje truju vaš odnos. Oprostite, pustite i usredotočite se na sadašnji trenutak.

13. Poštujte jedno drugo

Ponašajte se prema drugima onako kako biste htjeli da se oni ponašaju prema vama. To ste pravilo vjerojatno već čuli, ali baš se ga i ne pridržavate u svakodnevnim situacijama, je li? Taj biste princip trebali primjenjivati i u odnosu sa svojim dečkom. Ako ne poštujete jedno drugo, to može izazvati brojne komplikacije i odvesti vezu u propast. Poštujte svog partnera, njegove osjećaje, stavove, ali i njegovu obitelj i prijatelje te se odnosite s poštovanjem prema svemu što čini.

14. Zajednički donosite ciljeve

Planiranje zajedničke budućnosti jedan je od najboljih načina da osnažite odnos sa svojim partnerom. Izlasci, putovanja, zabavne aktivnosti te u konačnici zajednički život stvari su o kojima biste trebali razgovarati i zajednički ih planirati. Postavljanje zajedničkih ciljeva povećat će vašu želju i čežnju da što više vremena provodite zajedno, ali i namjeru da dijelite budućnost.

15. Ostanite povezani

Psiholozi tvrde da parovi moraju mnogo vremena provoditi zajedno ako žele ostati povezani. Važno je da probudite osjećaj jedinstva i povezanost s čovjekom do kojeg vam je stalo.

portal-plus.info