Žera progovorio o stravičnoj nesreći koja je 'Crvenu jabuku' zavila u crno

Dražen Žerić, Crvena jabuka, koncert, Mostar
Jedna od najvećih pop-rock grupa ''Crvena jabuka'' ove godine obilježava 30 godina karijere koju će obilježiti turnejom po Hrvatskoj.

Uoči 30. obljetnice postojanja, frontmen grupe Dražen Žerić Žera za IN Magazin Nove TV prisjetio se samih početaka, ali i strašne tragedije zbog koje su bend prerano napustila dvojica članova.

Neposredno prije koncerta u Mostaru basist Aljoša Buha i pjevač Dražen Ričl Zijo doživjeli su stravičnu prometnu nesreću u kojoj su oboje izgubili život.

- To je bio težak dan... mi smo već bili na stadionu u Mostaru, bio je pun, tek je oko pola 8 navečer došla je policija. Scena je bila dirljiva, nastao je muk na stadionu, ugasili su muziku i kako smo mi krenuli prema bolnici u Mostaru, tako je i s nama krenula sva ta publika. Ispred bolnice bilo je tri, četiri tisuće ljudi" - priča Žera o tragediji koja je ''Crvenu jabuku'' zavila u crno.

Otkrio je i koliko mu je bilo teško izaći na pozornicu nakon svega. - Bilo je teško, ali tu je publika sve odradila. Oni su nam pomogli na početku s pjevanjem. Publika osjeti kad je tebi teško pa ti pomogne - kaže glazbenik.

Unatoč golemoj tuzi i boli koju je osjećao na pozornici, suzu nije pustio. - Nisam plakao, muška suza je najteža. Ako ti plačeš, onda svi plaču. Tako da uvijek mislim da muškarac treba sakriti tu mušku suzu jer je najteža - smatra Žera.

Osim za utjehu koju su mu pružili nakon nesreće, Žera je publici zahvalan i zbog njihove podrške zbog koje sastav na glazbenoj sceni opstaje već tri desetljeća. - Jabuku nitko nikada nije mazio i pazio, nijedna vrata nama se nikada nisu otvarala vezom. Sve smo postigli zahvaljujući našoj publici - kaže Žera i dodaje:

- Crvena jabuka je meni sve i prestat će postojati tek kada budem ispod zemlje.