Žene, probudite libido na nekoliko jednostavnih načina

seks, navijači, čašćenje, Marlen Doll, libido, žene

Smanjen libido nije nikakva kronična ili neizlječiva bolest - a u to ćete se uvjerite nakon što isprobate ono što slijedi u nastavku.

Na libido utječe prehrana

Pravilna i uravnotežena prehrana ima, naravno, vrlo dobar učinak na cijelo tijelo. Pravilna i drugačija prehrana može pokrenuti i vaš libido. Začini imaju poticajni učinak pa zato navalite na češnjak, luk, poriluk, vlasac, komorač, anis, đumbir, cimet, crni papar, hren i tako dalje. No uz ovo povrće i začine pobrinite se za svjež dah kako njime ne biste otjerale partnera. Vašem libidu pomoći će i morski specijaliteti. Losos, sardine i školjke bude strasti i imaju blagotvoran učinak na zdravlje.

Čak i za libido treba romantike

Za nizak libido nije uvijek kriva dob ili neprimjerena prehrana. Ponekada si je jednostavno potrebno uzeti vremena za partnera. Ne zaboravite mu se posvetiti. Ako se vaša komunikacija svela na minimum, na primjer, nijedan obrok u danu ne jedete skupa, ne možete očekivati vatromet u spavaćoj sobi. Priuštite si romantičnu večer uz butelju vina, ali ne previše alkohola kako ne biste ugušili iskrice i partnera učinile privremeno impotentnim.

Brinite o svom tijelu

Naravno da je za dobar seksualni život važno imati dovoljno kondicije i energije, odnosno važno je dobro se osjećati. Za to je ponekad potrebno vježbati i van spavaće sobe. Trideset minuta vježbanja dnevno sigurno će vam pomoći - to ne moraju biti nikakve naporne stvari, dovoljan je brži hod ili lagano trčanje.

Razmišljajte o seksu

Seks i libido neće doći sami od sebe. Ne postoji gumb koji možete pritisnuti i koji će vam raspaliti požudu i strast. Razmišljajte o seksu i seksualnosti kao i o drugim važnim stvarima kroz dan. Dopustite si da vam seks pada na pamet češće; polako maštajte i ne susprežite se pred svakakvim fantazijama. Kada na kraju dana dođete kući sigurno ćete pokušati navesti partnera da vam bar neke od njih i ispuni.

portaloko.hr