Žene privlače muževni glasovi, muškarce "seksi" nježni

Ženama su tako najpoželjniji muškarci s istovremeno s niskim i dubokim glasom jer smatraju da se radi o snažnom i muževnom muškarcu, ali istovremeno i nježnom, dok muškarci najviše padaju na žene s nježnim glasom, a ne previše visokim ili dubokim jer takvim glasom žena odašilje prijateljske signale i pokornost.
Žele li muškarci biti privlačni trebali bi smiriti glas, i nikako ne bi smjeli zvučati agresivno. Kako dublji glas podrazumijeva muževnost, kombinacija se ženama čini savršena.

Kod žena vrijedi drugo pravilo jer muškarce privlače nešto viši i dahtajući tonovi, a za muškarce je savršen primjer - Marilyn Monroe.

U poslovnom svijetu i politici vrijede druga pravila

Da je boja glasa izuzetno važna u javnoj komunikaciji govori i činjenica da je nedavno preminula britanska političarka Margaret Thatcher treningom uspjela sniziti ton svog glasa i učiniti ga više "muževnijim" i autoritativnijim, piše The Telegraph.

- Često ne uzimamo u obzir koliko naša biološka priroda može utjecati na donošenje odluka. Rezultat istraživanja pokazuje da je razina glasa psihološka karakteristika i može utjecati na to kako odabiremo vođe - govori voditelj istraživanja Casey Klofstad.