Ženama su privlačniji moćni i bogati muškarci

Žene zaista vole moćne muškarce i njima će uvijek dati prednost, pokazuje najnovije istraživanje španjolskih znanstvenika. Ovo nije prvo istraživanje koje je potvrdilo da je nježniji spol zaista skloniji muškarcima koji imaju novca, materijalno su situirani, rade važne poslove i imaju društveni utjecaj.

U zanimljivu istraživanju sudjelovalo je 200 žena koje su ocjenjivale fotografije muškaraca uz koje je stajao i opis. Na nekim fotografijama su bili isti muškarci, ali u različitim izdanjima. Pokazalo se da su ženama privlačni oni kojima je uz fotografiju stajao opis o njihovom bogatstvu i utjecajnom statusu. Osim opisa, muškarci su na tim fotografijama stajali sa stavom samopouzdanja.

Znanstvenici objašnjavaju da ženama nije toliko stalo do moći i novca, koliko ih privlači stav muškaraca sa samopouzdanjem. Takvi muškarci daju im podsvjesno sigurnost da će se moći brinuti za njih i njihove potomke. Nedavno su se i američki stručnjaci bavili sličnom tematikom pa su zaključili da su moćni muškarci bolji u ophođenju sa ženama i opušteniji što žene snažno privlači.

izvor: tportal.hr