Žena je ženi vuk

Žena je ženi vuk
Iz vlastitog iskustava mogu potvrditi kako sam gotovo redovno predmet nečije teme razgovora, a o prijezirnim pogledima da i ne govorim. Hvala Bogu prijateljica mi je oduvijek bila odana. Još od djetinjstva nisam shvaćala potrebu za ženskim rivalstvom. "Natjecanje" tko ima ljepšu Barbiku s godinama je evoluiralo u tko ima ljepši stan, tko vozi bolji automobil, čija kosa je ljepša, a lice sjajnije, tko bolje zarađuje i čija su djeca pametnija i bolje odgojena. Nikada nisam shvaćala žene koje imaju potrebu komentirati druge žene na način kojeg se ne bi posramio okorjeli kočijaš ili pak one, koje svjesno pakoste radnoj kolegici ili još gore dobroj prijateljici.

Ja sam vrlo realan i otvoren tip žene, uz to, veliki esteta.Obožavam provoditi vrijeme u društvu lijepih ljudi, a ponajviše žena. Nema mi ništa draže nego sjesti u restoran ili kafić neke europske metropole i uživati u pogledu na predivno dotjerane dame u godinama ili pak neki urbani, mladi par za susjednim stolom. Isto tako vrlo često osjetim potrebu udijeliti kompliment bilo muškarcu ili ženi. Jednostavno tako reagiram na sve što je lijepo i pozitivno.

Ovog ljeta bila sam svjedok jedne smiješne scene u kojoj je ženska ljubomora i zloba " zablistala " u punom sjaju. Jedno jutro, ponesena dobrom muzikom uz dodatak muškata od Kozlovića ,zaplesala sam u svom žutom bikiniju na krmi broda, uz opće zgražanje moje muške polovice, koja je kolutala očima i komentirala da prestanem glumiti pijanu Paris Hilton i neka radije pospremim stol i ostatke doručka. Naravno da sam se oglušila na njegove komentare i pojačala novu Sevkinu pjesmu. Uopće nisam primijetila znatiželjan pogled nepoznatog muškarca sa susjednog broda. Tek kada je njegova gospođa počela bijesno bacati frižider torbu po njihovom gliseru, a dijete im počelo plakati, obratila sam pozornost na "susjede". Prizor sljedeći, gospođa mojih godina vrlo korpulentne građe bijesno je vikala na svog supruga (koji sasvim pristojno izgleda) uz riječi: "Sram te bilo kako možeš gledati tu k...u pored mene i djeteta na brodu". Prvo sam se nasmijala, jer mi je cijeli prizor bio pre komičan, ali time kao da sam "zmaja" ubola još jače. Gospođa, koja mora da je u mladosti bila bacačica kladiva (sudim po tome kako je precizno pogodila muža frižider torbom) okomila se na mene uz riječi: „Što je? Još jedna Severina, meni si našla plesati mužu pred nosom???!!!" Budući da posjedujem pretjerani dar govora i "klikeri" mi relativni brzo rade, uz osmijeh sam joj odgovorila: „Draga moja gospođo, ja sam jedna fina cura, ja samo plešem, ali sigurna sam kako bi Vama jako dobro došla jedna "Severina" noć na brodu. Uvjerena sam da bi kao rukom odnesena nestala ova gorčina i silna frustracija kojima ste opterećeni! Poljubac šaljem i želim Vam mirno more, zločesti ženski stvore". Bacačica kladiva je zašutjela, muž upalio brod, dijete pobjeglo u kabinu, a meni je samo preostalo da pospremim stol od doručka.

I tako sam od poštene žene u minuti postala ku..a i pohotna " brodska zavodnica ", a sve to zbog žutog bikinija, broda i Sevkine pjesme. Ljudska površnost i ograničenost da na osnovu vanjskog izgleda steknemo dojam i sudimo nepoznatim ljudima nikada mi neće biti jasna. Iskreno, sindrom "nosi mini suknju sigurno je ku..a" i "sretna je, odmah je mrzimo", nisam susrela nigdje osim u Lijepoj našoj, što je gotovo paradoksalno, budući da smo mi Hrvatice jedne od najljepših žena na svijetu. Umjesto da ohrabrujemo, hvalimo, uzdižemo i komplimentiramo jedna drugu, mi sudimo, etiketiramo i podcjenjujemo. Kažu, kako je ljepota u oku promatrača...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja bih samo dodala, ljepota je unutarnji osjećaj koji se vidi u ljudskom pogledu...Za mene lijep je onaj čovjek koji je zadovoljan sobom i svojim životom. Poruka za sve koji pate od sindroma zvanog "hrvatski jal". Ako ste vi nezadovoljni i nesretni, zašto su vam krivi oni koji su sretni. Ja nikada ne bih poželjela nesreću nikome, a najmanje zavidnom čovjeku, jer taj nesretnik je ionako već u nesreći. Ne vidim nikakvu potrebu da sam s njim u neprijateljstvu, kad njega ionako progoni njegov vlastiti neprijatelj ...

extravagant.com.hr