Zbog Facebooka brže uskačemo strancima u krevet

...pokazalo je istraživanje seksualnih navika koje svake godine provodi časopis Shape and Men's Fitness, a prenosi ga Reuters.

Mobiteli i računala tako su postali nova "pomagala" za zavođenje. Poznato je i da na Facebooku postoji velik broj profila osoba koje na taj način žele što prije pronaći seksualnog partnera ili partnericu. Ipak, samo 38 posto od 1200 ispitanih žena reklo je da je zbog Facebooka brže stupilo u seksualne odnose.

Prije nego što stupe u kontakt, 70 posto žena i 63 posto muškaraca koristi Google i druge tražilice kako bi pronašli potencijalne ljubavnike. Većina ispitanih tvrdi da im je prvi poziv na spoj stigao SMS porukom, dok je polovica izjavila da im je takav poziv stigao putem poruke na Facebooku.

Ako se spoj pretvori u ljubavnu vezu, 72 posto žena spremno je na Facebooku tražiti podatke o bivšim djevojkama svoga odabranika.

Ni u najvećem ljubavnom zanosu neki se ne odriču modernih tehnologija. Pet posto ispitanih tvrdi da i tijekom seksualnog odnosa, ako im zazvoni telefon, provjeravaju tko ih zove, dok ih jedan posto prekida odnos kako bi odgovorili na poziv.

Društvene mreže i ostali moderni kanali komunikacije postali su idealni i za prekide veza, a nakon što se to dogodi, čak 75 posto ispitanih tvrdi da svog bivšeg partnera ne uklanja s popisa prijatelja na Facebooku jer žele provjeravati što im bivša ljubav radi u životu.

izvor: večernji list