Zbog čega lezbijke najviše uživaju u seksu?

Zbog čega lezbijke najviše uživaju u seksu?
Solo žene teže će doživjeti orgazam od solo muškaraca, no zato će lezbijke lakše doživjeti orgazam tijekom seksa nego biseksualne ili heteroseksualne žene. Otkriveno je to tijekom istraživanja na Kinsley Institutu za istraživanja o seksu, spolu i reprodukciji, u sklopu Sveučilišta u Indiani.

Prema znanstvenicima, orgazam je opisan kao "subjektivan set osjećaja intenzivne senzacije ili zadovoljstva, uključujući i iznenadno otpuštanje erotske napetosti u obliku seksualnog klimaksa, te trenutačno stanje izmijenjene svijesti."

Iako su prethodna istraživanja doprinijela boljem razumijevanju mehanizma koji služi kao okidač za orgazam, tim znanstvenika ističe da nije u potpunosti jasno u kojoj mjeri seksualna orijentacija pojedinca utječe na pojavu orgazma.

"Budući da se na nedostatak orgazma gleda kao na učestali, no nepoželjni problem, učenje o orgazmu u istospolnim odnosima moglo bi pomoći oko osmišljavanja tretmana za žene i muškarce koji su u homoseksualnim, ali i heteroseksualnim vezama", tvrde znanstvenici.

Uz pomoć online ankete, autor istraživanja Justin Garcia i njegovi kolege prikupili su podatke od 6.151 samih žena i muškaraca, starijih od 21 godine. Ispitanici su otkrili svoj spol, seksualnu orijentaciju i postotak vremena koje provedu doživljavajući orgazme kad su s poznatim seksualnim partnerom.

Za konačnu analizu, uključeni su i podaci 1.497 muškaraca i 1.353 žena koji su imali spolni odnos tijekom proteklih 12 mjeseci.

Rezultati su pokazali da kad su s poznatim partnerom, muškarci dožive orgazam u 85%, a žene 63% slučajeva. Također je otkriveno da šansa za postizanje orgazma varira ovisno o seksualnoj orijentaciji. Lezbijke su imale najviše šanse doživjeti orgazam, u čak 75% slučajeva, za razliku od 62% hetereoseksualnih i 58% biseksualnih žena.

Znanstvenici smatraju da je moguće da se ovo događa zbog toga što su lezbijke 'opuštenije i upoznatije' sa ženskim tijelom, te im je stoga lakše partnericama pružiti seksualni užitak. S druge strane, muški orgazam nije nimalo varirao s obzirom na njihovu seksualnu orijentaciju.

Nadalje, znanstvenci su otkrili da su, u usporedbi s muškim, ženski orgazmi nepredvidljiviji i više se razlikuju, bez obzira na seksualnu orijentaciju.

No daljnja ispitivanja su potrebna, kako bi se vidjelo mijenja li se situacija u slučaju odnosa s nepoznatim partnerom, te u biseksualnim vezama, točnije je li osoba u vezi s muškarcem ili ženom.

Net.hr