Zavaravanje je očekivati da će se muškarac promijeniti

Bilo da je riječ o preljubniku, alkoholičaru ili oženjenom muškarcu, nikada ga nećete promijeniti i pretvoriti u ono što bi htjele, piše na intimatemedicine.com.

Jedno je realnost s kojom se teško suočiti, a drugo su naše projekcije i želje. Široka je paleta zavaravanja samih sebe. Ako je u pitanju ljubavnik koji je u braku s drugom ženom, druga žena sklona je vjerovati kako će njezin ljubavnik napustiti ženu i obitelj.

Možda je u pitanju muškarac koji često uskače u tuđi krevet, ne priznaje nevjeru i često laže.

Ljubav bira čudne puteve i nekada zbog emocija koje nas obuzmu nismo u stanju vidjeti pravu sliku.

Možda je riječ o vezi na daljinu ili o vezu u kojoj se par sastaje jednom tjedno. Lako je tada imati očekivanja jer s tom osobom ne provodite puno vremena, i možda mislite da je poznajete, međutim stvarnost je puno kompliciranija i svi navedeni primjeri slabi su temelj za razvoj stabilne i ozbiljne veze.

Čuda su ponekad moguća ali graditi vezu na samozavaravanju i nije neki uspjeh.

Zahvaljujući romantičnim komedijama i ljubavnim pričama sa sretnim završetkom naša očekivanja postaju nerealna. Svatko ima pravo na svoje snove i želje, ali kada živimo u lažnim uvjerenjima i mislimo kako će se taj netko promijeniti zbog nekoga dovodi do razočarenja.

Iako je svima potrebna ljubav, zbog ljubavi ljudi na svašta pristaju. Većina žena prepusti se obećavajućim riječima muškarca za kojeg misli da je ljubav njezinog života, on tvrdi da je na sve spreman, čak daje obećanja kako će se promijeniti. Traži puno, a daje sasvim malo.

Ako žena želi pristati na to s nadom da će se nešto promijeniti, s nadom da će se muškarac promijeniti, bilo bi dobro razmisliti još jednom prije upuštanja u tu vezu, jer mala je vjerojatnost da će biti onako kako je netko zamislio, ako tako nije od početka.