Zašto žene preferiraju visoke muškarce?

Zašto žene preferiraju visoke muškarce?

U prošlosti je to donekle i imalo smisla, s obzirom da su se muški suparnici oko žene često morali dokazivati u međusobnom fizičkom okršaju. No, iako  je to vrijeme davno prošlo, žene još uvijek preferiraju visoke i snažne muškarce.Ponekad stvari treba pojednostaviti.

U ovom slučaju se ne radi o ukusu žena, već o evoluciji. Naime, priroda se pobrinula da žene u podsvijesti biraju veće i snažne muškarce jer simboliziraju zdravlje i kvalitetan genetski materijal za potencijalno potomstvo. Bez obzira na stupanj razvoja čovjeka, još uvijek u ključnim životnim situacijama djelujemo temeljem nagona, poput životinja. Alfa-mužjak u čoporu je uvijek najpoželjniji ženkama.

U interakciji s ljudima vrlo važno ulogu ima naša podsvijest. O svijetu oko sebe donosimo mnoge odluke kojih nismo svjesni. Iako žene misle da imaju veliki utjecaj na biranje partnera, činjenice dokazuju suprotno. Onaj osnovni „klik" na temelju kojeg se odnos počinje razvijati nastaje u podsvijesti. Iako više nisu zajedno, poznatoj glumici Hayden Panattiere i još poznatijem boksaču Vitalij Kličku nije nimalo smetala vrlo velika razlika u visini. Dapače, Hayden je u nekoliko navrata izjavljivala kako obožava visoke i snažne muškarce.

Uloga nosa je također važna kod biranja partnera. Jeste li se ikad zapitali zašto vas neka osoba neobjašnjivo privlači? Odgovor opet leži u ljudskoj podsvijesti. Ma koliko god mi danas koristili razne kozmetičke preparate poput parfema i dezodoransa, prirodni muški miris je ženama najprivlačniji, i to opet na podsvjesnoj razini. Ovdje govorimo o feromonima, sitnim česticama koje ne možemo svjesno namirisati. Feromoni kad nas izazivaju nesvjesnu reakciju i upravo o njima ovisi hoće li nam neka osoba biti privlačna ili odbojna. Iako su kozmetičke kuće plasirale na tržište razne feromonske sprejeve, učinak im nije ni približno isti kao kod prirodnih feromona.
U mnogim životnim situacijama se ipak najbolje prepustiti nagonu i osjećaju.

IZVOR: D.B. budi.in