Zašto varaju muškarci, a zašto žene?

Prema istraživanju M. Garyja Neumana, muškarci varaju uglavnom zbog želje za odobravanjem, a žene se upuštaju u aferu uglavnom zbog želje za pozornošću, prenosi Tportal.hr pozivajući se na Huffington Post.

Pa tako čak 92 posto muškaraca odlučuje se na aferu zbog drugih razloga koji nisu povezani sa seksom. Naime, muškarci u aferama traže uzbuđenje, prihvaćanje i divljenje. Žene pak u aferama pokušavaju nadoknaditi želju za pažnjom, slušanjem te se žele osjećati privlačno.

Na dalje, i muškarci i žene skloniji su partnera prevariti s osobom koju znaju već dulje vremena, iako će se muškarci češće no žene upustiti u nevjeru s posve nepoznatom osobom.

S obzirom na navedene informacije, jeli moguće spriječiti varanje u vezi? Ne u potpunosti, kaže stručnjakinja za veze Andrea Syrtash.

'Zaključak je da ne postoji način da svoju vezu u potpunosti zaštitite od afera, no komuniciranje, prihvaćanje i poštovanje partnera te davanje fizičke i emocionalne potpore najbolji je korak u tome smjeru', kaže Andrea Syrtash.