Zašto se s punicama šalimo, a svekrve izbjegavamo?

Zašto se s punicama šalimo, a svekrve izbjegavamo?
Čak sedam od deset žena i majki priznaje da su barem jednom bile izložene pokušaju kontrole i kritikama na račun svojih roditeljskih sposobnosti u režiji suprugove majke, zloglasne svekrve, piše tportal.hr.

Kritike na račun roditeljskih sposobnosti upućene majkama najčešće se odnose na način na koji odgajaju djecu. Osim toga, tepaju i povlađuju sinu iako je odrasla osoba, a nerijetko će pokušati razmaziti unuke.

Još jedna taktika kojom se svekrve vole poslužiti, a majke dovedi na sam rub živaca, neočekivano je i nenajavljeno dolaženje.

Nifa McLaughlin, urednica web stranice koja je provela to istraživanje, tvrdi: 'Najvažnije je zapamtiti da većina svekrva ne misli ništa zločesto niti smatra da svoju ulogu majke i supruge obavljate loše - bakama je jednostavno teško odoljeti, a da ne iznesu svoje mišljenje ukoliko radite nešto drukčije od onoga kako su one naučile. Majke su najvjerojatnije manje osjetljive na savjete vlastite majke, dok savjete svekrve uzimaju s rezervom i osjećaju da im netko nešto nameće.'