Zašto se s punicama šalimo, a svekrve izbjegavamo?

punica, svekrva, šala, punica, prodaja, internet, hercegovački vicevi, punica, život, hercegovački vicevi, punica, gosti, svekrva, žene, otkriće, svekrva, snaha, život, snaha, nevjesta, svekrva, snaha, rečenice, snaha, svekrva, rečenice, svekrva, snaha, snaha, svekrva, Svekrvin jezik, svekrva, snaha, gazda, nevjesta, sin, svekrva, Svekrvin jezik, svekrva, savjeti, svekrva, muž, svekrva
Čak sedam od deset žena i majki priznaje da su barem jednom bile izložene pokušaju kontrole i kritikama na račun svojih roditeljskih sposobnosti u režiji suprugove majke, zloglasne svekrve, piše tportal.hr.

Kritike na račun roditeljskih sposobnosti upućene majkama najčešće se odnose na način na koji odgajaju djecu. Osim toga, tepaju i povlađuju sinu iako je odrasla osoba, a nerijetko će pokušati razmaziti unuke.

Još jedna taktika kojom se svekrve vole poslužiti, a majke dovedi na sam rub živaca, neočekivano je i nenajavljeno dolaženje.

Nifa McLaughlin, urednica web stranice koja je provela to istraživanje, tvrdi: 'Najvažnije je zapamtiti da većina svekrva ne misli ništa zločesto niti smatra da svoju ulogu majke i supruge obavljate loše - bakama je jednostavno teško odoljeti, a da ne iznesu svoje mišljenje ukoliko radite nešto drukčije od onoga kako su one naučile. Majke su najvjerojatnije manje osjetljive na savjete vlastite majke, dok savjete svekrve uzimaju s rezervom i osjećaju da im netko nešto nameće.'