Zašto neke žene ne mogu doživjeti orgazam?

. Evo nekoliko najčešćih razloga zašto je nekim ženama orgazam nepoznanica:

1. Možda ne zna kako

Neke žene se nikada ne samozadovoljavaju ili to rade samo u onoj pozi na trbuhu, kada je zapravo do orgazma više dovode stvari koje joj se zbivaju u glavi, a manje mehanički pokreti (jer si zapravo leži na rukama). No, ako se žena zna i može dovesti sama do orgazma, razlog se krije negdje drugdje.

2. Ne može se opustiti

Mnogi muškarci ili žene (s pravom) misle da su uspješni u seksu samo ako i žena (njihova partnerica) doživi orgazam. No, nekada se postizanje orgazma previše forsira, pa žene svoj eventualni orgazam doživljavaju kao obavezu. Mnoge pribjegavaju glumljenju orgazma kako bi se druga strana osjećala bolje/sposobnije/ugodnije, što uglavnom nije najbolje rješenje.

3. Partner/ica previše forsira

Za razliku od muškaraca, većina žena se ne može s partnerom/icom opustiti odmah, naročito ako je riječ o novom partneru/ici, a pogotovo ako su iz nekog razloga umorne ili opterećene kojekakvim brigama. Umjesto uzrujavanja i bijesa praćenog mahnitim pokušajima tipa "liz'o sam je satima i nikak' da svrši" pomaže smirivanje situacije. Pokušajte leći kraj žene, zagrliti je obzirno i pitati nešto poput "ha, baš nikak' ne ide?" ili "mogu možda ja napraviti nešto što bi ti se svidjelo?" Ako vam kaže da je sve u redu i da joj sve odgovara, poslušajte je. Kad se malo opusti, shvati da je sigurna u vašem zagrljaju, recite joj kako vam je jako seksi, da vam se sviđa i neko je vrijeme samo nježno mazite i ljubite. Važno je uvesti malo više bliskosti, pokušati je opustiti i riješiti je osjećaja da je obavezna postići orgazam.

4. Druga strana ne zna što radi

Ovo nije neki užasni problem, iako se čini takvim. Ako žena inače uspijeva postići orgazam, a ne može s vama, isprobajte sljedeću taktiku: nagovorite je da se malo dira pred vama, recite da vas to jako pali, da je užasno seksi, da bi htjeli znati šta joj paše. Nakon malo gledanja, pomozite joj. Možete ući prstom u nju dok si ona mazi klitoris. Možete malo lizuckati oko njezinog prsta kojim se dodiruje. Možete probati oponašati njezine pokrete i pitati je paše li joj to, bi li htjela jače ili slabije dodire. Definitivno pokažite koliko vas uzbuđuje pogled na nju kako se mazi. Na neki se način barem malo uključite u igru. Pa drugi put bar malo više. Ako vam se čini da joj to smeta, malo se odmaknite, ali ne potpuno.

Ako ni žena ne zna kako bi svršila, morat ćete malo eksperimentirati. U tom je slučaju najvažnije da joj date do znanja kako ni u kom slučaju ne očekujete obavezni orgazam. Inače bi vam mogla početi lagati i glumiti orgazme, a to je novi problem. Zapamtite, dečki, muškarci, cure, žene i svi ostali koji imate partnerice bilo kojih godina: nije problem ne znati dovesti ženu do orgazma, problem je ne naučiti!

Ordinacija.hr