Zašto je ljubljenje toliko 'magično'?

Budući da se svi ljubimo, svi smo također i razmišljali o tome, što se tijekom poljupca događa s našim tijelom. Poljubac između ostalog možemo opisati i kao uzbuđivanje požude. Na tijelo djeluje očaravajuće, slasno, a u malim dozama i ljekovito. Poljubac je čin spokojne intimnosti te nerijetko u ljudima probudi erotsku komponentu. Dužina poljupca ima u svakom slučaju bitnu ulogu: može biti kratak, hladan, miran i djelovati svježe, a s druge strane dug i vruć, slinav i ponekad mljackav.

Najintimniji dio seksa


Različiti poljupci vode do različitih posljedica. Ako je vrlo romantičan, vodi do svaki puta veće količine sline i uzbuđuje emotivnu raspršenost te rasplamsa strast, s ovakvim poljupcem osobu doslovno proždirete te joj /mu teško dopuštate disati. Ako takve strasti više nema, onda je vrijeme za unutarnji monolog, odnosno planiranje ponovnog buđenja požude. Zašto nije pametno zanemariti značenje poljupca. Prvo da skrenem malo s puta kako bih jednostavnije objsnio tu gestu. Žene koje se bave prostitucijom slažu se da s time kada “prodaju” svoja tijela nemaju potpunog osjećaja predavanja intimnosti, i to zato što sa svojim strankama ne razmjenjuju poljupce! Točno ste pročitali: poljubac predstavlja najintimniji element seksa, a seks kao čin ima u usporedbi s njime sporednu ulogu. Ljubljenje je elementarni proces kada ljubav između dvoje ljudi komunicira na specifičan način- usnicama, što snažno utječe na kvalitetu vašeg odnosa.

Tajna poljupca


Poljubac je tajna koja se tiče ustiju druge osobe, ne da bi se pri tome zakinuli slušni organi. Poljupci su prenosioci prekrasnih poruka ljubavi i miline. Iako se u osnovi radi samo o fizičkom kontaktu, taj kontakt sa sobom prenosi vašem partner više značenja. Uz to, javi se pitanje o interpretaciji istog, ako poljubac postane odsutan. Ne djelite ga više. I da, poljubac je također nevidljiva nit koja ljubavi omogućava da se izrazi na neverbalan način. Dišite usredotočeno i smireno, postanite usredotočeni na promjenu koja se događa u vašem tijelu. Ni približno ne djelimo mišljenje da je poljubac nužno predigra. To je samostalni akt na koji se često zaboravlja.

preuzeto sa www.intimatemedicine.com.hr