Zaštitite dom: stvari koje vam lopov nikad neće otkriti

lopov kriminal, savjeti, pornić, provale, Livno, krađa, provala, pljačka, lažiranje, Srbija, misa, Mercedes, krađa, Ljubuški, krađa, uhićenje, pljačka, zlatarna, Ljubuški, Posušje, glazbena škola, pljačka, Mostar, provale, pljačkaši, Mostar, pljačka, policija, oprez, lopovi, Ljubuški, provala, Vašarovići, krađa, mostarac, Posušje, Mostar, pljačka, zaštitari, Goranci, provala, vikendice, grljevići, provala, pljačka, Ljubuški, Goranci, lopov, uhićenje, Appleov softver , apple, iPod touch, iphone,  iCloud alat , Livno, Tomislavgrad, krađe, pljačke, prevarantica, krađa navika, lopovi, krađa navika, Tomislavgrad, Tomislavgrad, meso, krađa navika, lopovi, provala, lopovi, Tomislavgrad, katica kiš, krađa, crna kronika, krađa, krađa navika, krađa auta, mesnica šišović, provala, pljačkaši, poznati mostarski ugostitelj, pljačka, provale, savjeti, razbojništvo, Jablanica, policija

Naučite kako bolje zaštititi svoju obitelj i sebe s ovim "insajderskim" tajnama. Trebate li trošiti novac na alarm za kuću? Pogled u um lopova mogao bi vam pomoći donijeti odluku. Što vam lopov nikad neće otkriti??

1. Ponekad sam obučen kao dostavljač koji je pogriješio adresu, ponekad se predstavljam kao električar ili osoba iz telefonske kompanije. Uvijek se trudim da ne izgledam sumnjivo.

2. Hvala što ste mi dopustili da odem na WC kod vas dok sam vam bespotrebno popisivao plin ili stanje vode. Dok sam bio ondje neprimjetno sam malčice odškrinuo prozor kako bi lakše ušao unutra kad se vratim po noći.

3. Da, ja stvarno gledam gomilaju li vam se pred vratima novine koje vam dostavljaju. A možda ću vam ispred vrata ostaviti i nekakav letak samo da vidim koliko vam treba da ga pokupite.  

4. Sviđa mi se vaše cvijeće. To mi govori da imate ukusa... a ukus znači da imate lijepe stvari u kući. I ona skupocjena kosilica ili bicikl koji ste zaboravili vani tjera me da si zamislim kakvu skupocjenu aparaturu imate u kući.

5. Ako snježi dok vas nema, dogovorite sa susjedom da vam očisti prilaz, napravi tragove guma automobilom i otiske cipela do ulaznih vratiju. Neočišćen snijeg najlakše odaje da nema nikoga kod kuće.

6. Ako imate staklena vrata ili prozore blizu vratiju, nemojte dozvoliti da vam alarm instaliraju ondje gdje ja mogu vidjeti je li alarm aktiviran. Time previše olakšavate cijelu stvar. Imate li alarm, zaštitite i prozore na drugom katu.

7. Uvijek prvo kucam. Ako odgovorite pitat ću vas za upute do neke destinacije ili vam reći nešto kao da nudim usluge postavljanja i popravljanja roleta. (Nemojte me putiti unutra)

8. Ako ne odgovorite kad pozvonim, pokušat ću naprosto otvoriti vrata. Povremeno osvojim jackpot i naprosto uđem bez problema.

9.
Mislite li da stvarno ne zavirujem u ladice? Uvijek provjerim ladice s odjećom, ormarić kraj kreveta i ormarić s lijekovima.

10. Evo tajne: gotovo nikad ne ulazim u dječju sobu.

11. Glasni TV, svjetlost od TV-a ili upaljeno svjetlo u nekoj sobi bolje je od alarma na kući. Ako ne želite ostaviti svjetlo ili TV da stalno gori, dogovorite sa susjedom da predvečer pali svjetla ili TV i ujutro ih gasi.   

12. Najviše mrzim dvije stvari: glasne pse i znatiželjne susjede.

13. Razbit ću prozor da uđem u kući, čak i ako to znači malo buke. Ako neki od susjeda čuje glasan zvuk, prestat će s onim čime se bavio i poslušati hoće li opet nešto čuti. Ako to ne čuje ponovo vratit će se svom poslu. To je u ljudskoj naravi.

14. Nije da se žalim, ali zašto biste platili toliko novca za alarm, da ga onda ne biste uključili (ili da biste ga zaboravili uključiti) kad odlazite?

15. Izbjegavajte objavljivati kada odlazite na odmor na web stranicama poput Facebooka. Saznati vašu adresu lakše je nego što si mislite.

16. Za vas ostavljanje otvorenog prozora za vrijeme dana samo je način da pustite malo zraka u kući. Za mene to je otvoren poziv.

zena.hr