Zaljubljeni par koji se htio zajedno ubiti: Prijetili su nam ubojstvom i gađali nas kamenjem

Na ovaj očajnički čin su se odlučili jer su ih Anelini roditelji i njihovi prijatelji, koji su protiv ove veze, uhvatili kako se krišom viđaju i potrčali su prema njima da ih napadnu gađajući ih kamenjem.

Skočili su u rijeku. Anela je uspjela doplivati do stijene, dok se Zekrija vrtio u viru, ali srećom uspio se uhvatiti za granu. Spasili su ih pripadnici policije koji su ih odveli na sigurno, dok su Anelini roditelji i susjedi sve nijemo promatrali i nisu im željeli pomoći, piše klix.ba.

Naime, Anela je muslimanka, a Zekrija katolik. No, njima to nije predstavljalo prepreku da se zaljube i započnu vezu koja traje već tri godine.

Kada su prije godinu i pol Anelini roditelji i rodbina saznali za vezu sa Zekrijom počele su zabrane i prijetnje. Viđali su se kradom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unatoč protivljenju, viđala sam se sa Zekrijom. Tog dana šetali smo od izbjegličkog kampa na Koniku ka Cijevni, kada su nas vidjeli. Moja majka i njen susjed i blizak prijatelj pojurili su prema nama, a pridružio im se i moj brat. Gađali su nas kamenjem i mi smo na samoj obali odlučili skočiti u hladnu rijeku", kaže Anela, koja već tri dana živi s obitelji Kabaši u njihovom stanu na Koniku.

Par priča da ih je susjed Aneline majke godinu dana stalno pratio, prijetio im i obavještavao njenu majku. Više puta se dogodilo da majka dođe ispod prozora Kabašija i prijeti Zekrijinom ocu Hađiju da će mu ubiti sina.

"Netko bi trebalo odgovarati zbog svih tih napada", kaže Zekrija, dodajući da je čak susjed Aneline majke došao u bolnicu, gdje su bili smješteni nakon što su ih spasioci izvukli iz rijeke, i vrijeđao ih.

No, par je unatoč svemu ostao zajedno. Anela je odlučila da se neće vratiti svojoj obitelji. Ostat će sa Zekrijom i udati se za njega.