'VOLIM SVOJE TIJELO KAKVO JEST I NE SLUŠAM KRITIKE!' Hrvatska plus size ljepotica Lucija Lugomer ruši predrasude

Lucija Lugomer, ljepotica
Zagrebačka ljepotica koja s ponosom nosi konfekcijski broj 44 naglasila je u intervjuu da se želi zauzeti za sve žene svijeta da prihvate svoje tijelo i odbiju skidati kilograme zbog modnih pista. Sa svoje 22 godine prvi je model istaknutih oblina kod nas i sa svojim stavom, smatra, ruši predrasude. Priznala je da se u prošlosti teško nosila s vlastitim izgledom i odlazila na ekstremne dijete. Čak je u jednom trenutku zbog izgladnjivanja bila i hospitalizirana. No, na ulici ju je zamijetio modni agent pa je napokon postala zadovoljna svojim tijelom i nema problem sa snimanjima u donjem rublju.

- Volim svoje tijelo kakvo jest i ne slušam kritike. Trebalo je vremena da ga prihvatim. Kad sam bila tinejdžerica, bila sam najrazvijenija i mnogi su zbijali šale na moj račun pa mi nije bilo lako - ispričala je Lucija za Daily Mail.

U razgovoru je otkrila i kako vjeruje da će njezina uspješna karijera nadahnuti druge žene da se i same okušaju kao plus size modeli. U Hrvatskoj je, tvrdi, jako teško pronaći odjeću njezina broja pa je većinu života provela u haljinama i suknjama.

- Nakon što sam se pojavila na modnoj sceni, puno je djevojaka koje nose moj konfekcijski broj nazivalo agenciju; zanimalo ih je kako da postanu modeli kao ja. Ljudi bi se trebali naviknuti da budu otvoreni i iskreni - kaže Lucija. Dodaje da dobiva brojne pohvale na račun kose i lica, a one loše komentare i provokacije trudi se ignorirati. Za kondiciju i zdravlje vježba pilates.

- Za neke sam predebela, za neke premršava. Neki kažu i da sam ružna, ali uspijevam se nositi s tim - zaključila je.

jutarnji list