Vitak struk i jači bokovi privlačniji od dubokog dekoltea

Istraživanja su pokazala kako skladna figura; bujna prsa, uzak struk i široki bokovi više privlače  od lijepog lica. Otkriveno je i kako je muškarcima potreban smo djelić sekunde kako bi procijenili je li žena atraktivna ili ne.

Od svih ženskih aduta muškarce najviše privlači uzak struk, čija bi savršena mjera iznosila 70 posto od opsega bokova, piše dalmacijanews.

Upravo figura pješčanog sata kod Marilyn Monroe, Jessice Albe, Alessandre Ambrosio (na fotografiji) čini ih ženama sa savršenim tijelom.

Znanstvenici zaključuju da mjere 90-60-90 muškarci podsvjesno smatraju dobrim za žensko zdravlje. Raspodjelu masnog tkiva izravno povezuju s plodnosti: žena koja je najplodnija vjerojatnije će proizvesti zdravo potomstvo.

Antropolog sa Novog Zelanda Dr. Barnaby Dixson, istraživao je što pripadnike muškog i ženskog spola čini atraktivnima kroz povijest. Tijekom istraživanja grupi volontera prikazane su razne fotografije žena, gdje su im bokovi, grudi i struk digitalno promijenjeni. Potom su morali ocijeniti atraktivnost slike. Korištene su infra-crvene kamere kako bi pratili njihove oči.

Iako je većinu muškaraca u početku privukao dekolte, ipak su struk i bokovi presudni u procijeni atraktivnosti.

- Ocijenili su slike žena s figurom pješčanog sata: dakle jačim bokovima i vitkim strukom najpoželjnijima bez obzira na veličinu grudi - rekao je dr. Dixson.

Neočekivano, žene preferiraju elegantniji i manje mišićav stas u muškaraca, vjerojatno dajući nadu ljudima koji izbjegavaju teretanu.

TIHANA PALADIN