VIDEO  Durexov novi spot uznemirio Novu TV i RTL

durex

Poznato je kako reklamne kampanje za Durexove proizvode, a posebno kondome, često namjerno provociraju gledatelje i na taj način doprinose širenju poruke o važnosti zaštite tijekom spolnog odnosa. No, u ovom slučaju, objašnjenje Nove TV za pomicanje termina kad je Durexova reklama u pitanju glasi da Durexove reklame više propagiraju sex od same zaštite te se pozivaju na Pravilnik o zaštiti maloljetnika.

RTL se ipak poziva na Zakon o elektroničkim medijima i odredbe u kojoj se svi mediji pozivaju da štite djecu i maloljetnike. Prema njima je sporno da se o zaštiti u novom spotu govori kroz propagiranje užitaka.

- U moru reklamnog sadržaja koji više ili manje eksplicitno igraju na kartu seksualnosti, a da za to nemaju neko kreativno utemeljenje, kao što su reklame za sladolede, osvježavajuće napitke ili parfeme, mislim da novi reklamni spot za naš 'Fetherlite Ultima' zaista spada u red vrlo pristojnih Durexovih spotova - izjavio je Tomislav Đurica, direktor SSL Internationala za Hrvatsku, dodavši kako je spot radila renomirana reklamna agencija McCann, prenosi dalje.com.

U telefonskom razgovoru, Tomislav Đurica rekao nam je da je reklama i ponuđena samo RTL- u i Novoj TV zbog mlađe populacije koja prati te programe, a upravo je to publika na koju se reklamom ciljalo.

U društvu u kojem mladi misle da sve znaju o seksu, a zapravo sve češće potpuno needucirani i bez zaštite ulaze u spolne odnose, gdje seksualna edukacija zapravo ne postoji, ali je zato seks u najrazličitijim formama dostupan na svakom koraku, Durexova nova reklama je zapravo smiješno nevina.