Većina žena želi izlaziti s nekim svojih godina, a ne mnogo mlađim

Ali, žene žele izgledati mlado poput ove 47-godišnjakinje, no ne zavide joj na mladom 31-godišnjem suprugu. Jer kako je utvrđeno novim britanskim istraživanjem, 71 posto žena starijih od 35 godina kaže da ne bi željelo izlaziti s muškarcem koji je više od tri godine mlađi od njih.

Dvije trećine ispitanih izjavile su kako su zajedničke vrijednosti i interesi mnogo važniji za vezu od izgleda, piše dalje com.

Ovo istraživanje u suprotnosti je s publicitetom koji odnedavno u javnosti dobivaju takozvane cougar žene, odnosno žene srednjih godina koje izlaze sa znatno mlađim muškarcima. Primjerice, Demi Moore i Madonna u vezi su a mlađim muškarcima, a ovaj trend potiče i popularna televizijska serija Cougar Town.

Ali istraživanje koje je proveo Matchaffinity.com, internetska stranica za pronalaženje partnera, utvrdilo je da tri četvrtine britanskih žena želi vezu s muškarcem svojih godina.

Psihologinja Cecilia d’Felice kaže:

- Ključ za uspješnu vezu jest pronaći nekoga tko je na jednakoj valnoj dužini. Iako neki parovi uspješno prevladaju barijeru različitih godina, mnogim ljudima odgovara netko iste dobi zbog iskustva i pogleda na život koji je sličniji njihovu. Izlaženje s nekim od 20 i nešto godina, koji ne zna kako se pali perilica rublja, možda na prvi pogled zvuči svježe, ali to većini žena nije zabavno