Večeras će Mostar “gorjeti”, Čola priprema spektakl za pamćenje

Zdravko Čolić, Mostar

Sve je spremno za večerašnji veliki koncertni spektakl Zdravka Čolića na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru, koji počinje u 20.30 sati. Za koncert je danima vladalo veliko zanimanje, kako u Mostaru i Hercegovini, tako i u ostalim gradovima u BiH, ali i u inozemstvu. Ako ste propustili nabaviti ulaznice za koncert, i danas ih možete kupiti na sljedećim mjestima: Info-pult Mepas Malla, kiosk Rondo te sjeverni i južni ulazi u stadion.

Iako koncert počinje u 20.30 sati, organizatori pozivaju sve da dođu ranije kako bi izbjegli gužve na ulasku. Vrata stadiona bit će otvorena već od u 18.30 sati.

Najveća zvijezda

Legendarni Čola u Mostar dolazi u sklopu turneje "Ono malo sreće" i u organizaciji PS Produkcije.

Najveća regionalna glazbena zvijezda vraća se na isto mjesto gdje je prije četiri godine napravila spektakl na otvorenom. Očekivanja nisu ništa manja ni ovaj put što potvrđuje veliko zanimanje publike. U grad na Neretvi danas će se sliti Čolini obožavatelji iz cijele regije koji će moći uživati u vrhunskoj produkciji, audio i videoopremi, bendu sastavljenom od najvećih glazbenih profesionalaca, a cjelokupni događaj svojim će nastupom upotpuniti plesači te bubnjarska trupa jednog od najboljih bubnjara s ovih prostora Dragoljuba Đuričića.

- Bit će to koncert na najvišoj razini, onako kako i priliči najvećoj glazenoj zvijezdi ovih prostora. Čola je potvrdio kako je u iznimnoj formi na nedavnim koncertima održanim u Banjoj Luci i Skoplju, i jedva čeka izlazak pred svoju publiku u Mostaru gdje se osjeća kao domaći - kazao nam je organizator Željko Kozina. Podsjetimo, uvertira u večerašnji spektakl bio je nastup Zdravka Čolića na nedavno održanom Večernjakovu pečatu na kojem je zablistao u svome prepoznatljivom sjaju. Tom prigodom Čola je dobio Pečat za doprinos u kulturi i umjetnosti.

- Primao sam dosta nagrada u životu, ali Večernjakova mi je, uz nagradu "Isak beg Isaković" u Sarajevu i "Zlatni beočug" u Beogradu, jedna od triju nagrada koje su mi u srcu. Ova nagrada, iako je svježa, važna mi je jer dolazi iz BiH i od Večernjaka. I baš sam sretan zbog toga, jer moj zadatak u životu je pjesmom uveseljavati narod, širiti radost, ljubav i energiju, a čini mi se i da Večernjakov pečat ima isto takvo poslanje. Pjesma je naše oružje ljubavi. I priznajem, neizmjerno sam sretan što sam dobio tu nagradu - kazao je neponovljivi Čolić.

Vječni hitovi

Na zasigurno najvećem ovogodišnjem koncertu u Mostaru i Hercegovini uopće, Čolić će svim generacijama pružiti nezaboravne trenutke. Stadion pod Bijelim brijegom večeras će gorjeti uz stare velike hitove ‘Gori vatra', ‘Glavo luda', ‘Pjevam danju, pjevam noću', ‘Ti si mi u krvi', ‘Mađarica' i ‘Ružica', ‘Čaje šukarije', ali i pjesme s aktualnog, petnaestog studijskog albuma, poput ‘Mala', ‘Šljive su rodile', ‘Kuća puna naroda', ‘Tebe čuvam za kraj', ‘Ničeg nije bilo između nas'...

- Svakom koncertu i druženju s publikom iskreno se veselim i to je najljepši dio ovog posla. Koncerti me nikad nisu umarali, više me umaraju sve ostale stvari koje se događaju i prateće tekuće obveze oko koncerta, ali sam koncert kruna je svega. Svaki susret s ‘rajom' u Mostaru uvijek je fantastičan. Radujem se ponovnom dolasku. Ljubav prema Mostaru je takva da ne mogu proći tri-četiri godine da se ponovno ne vratim - kazao je Čolić kojega za Mostar vežu brojne lijepe uspomene, prijatelji i rodbina.

- Svoj prvi spot snimio sam u Mostaru za pjesmu ‘Gori vatra'. Nekad ga pogledam, sniman je na Neretvi - iskreno će Čola.

Vecernji.ba