Uz dvije šalice omiljenog napitka dnevno nema erektilne disfunkcije

nevjera, muškarac žena, muškarac žena, sex, muškarac žena, sex, sex u autu, mladi sex, muškarac žena, sex, brak, muškarac, hrana, erakcija, muškarac, menopauza, erekcija, menstrubacija, samozadovoljavanje, varanje, preljub, oglas, igrice, varanje, preljub, ljubavnica, erekcija, disfunkcija, muškarci, muškarci, tipovi, izbjegavanje, erektilne disfunkcije, napitak, čudotvorni napitak, kava

Patite li od erektilne disfunkcije, izliječit će vas kava, kaže jedna nova studija.

Istraživači sa Teksaškog sveučilišta otkrili su da muškarci koji konzumiraju najmanje dvije šalice kave dnevno imaju 42-posto manje izgleda za erektilnu disfunkciju.

U ispitivanju su sudjelovala 3724 muškarca starija od 20 godina, a odgovarali su na pitanja o dnevnom unosu kofeina i problemu s erekcijom. Računala se prosječna dnevna količina kave, čaja i ostalih kofeinskih napitaka.

Sudionici koji su konzumirali od 85 do 170 miligrama kofeina na dan imali su 42 posto manje izglede da dožive erektilnu disfunkciju nego oni koji nisu konzumirali kofein.

Po podacima iz istraživanja, jedna šalica instant kave sadržava oko 100 mg kofeina. Studija upućuje na mogućnost da kofein opušta arterije penisa što pojačava prokrvljenost.

poskok.info