Ušla je u moj ured i rastrgala bluzu tvrdi zamjenik direktora! On ju je napastovao, kaže muž!

... kod Kaknja i Fikret Neslanović, suprug 40-godišnja Aide, koju je zamjenik direktora navodno pokušao seksualno napastovati. Spor se vodi oko korištenja školske barake, u kojoj su trebali živjeti Neslanovići, nakon što im je početkom zime izgorjela kuća. Svoje verzije iznijeli su i zamjenik direktora i ogorčeni suprug, a njihove izjave prenio je Dnevni avaz. Šta je istina, zasad je teško reći. Zamjenik direktora Asim Grabovica tvrdi da je obitelj Neslanović po svaku cijenu željela ući u školski stan.

- Priča da sam napastvovao i pokušao silovati Neslanovićevu suprugu je priča za malu djecu. Ovakav scenarij i režiju koju je izvela supruga kako bi na nezakonit način došla do stana je za svaku osudu. Istina je da je Aida Neslanović došla u moju kancelariju, tražeći potvrdu za električnu energiju pitavši me kada će biti priključena struja. Ja sam joj na to odgovorio da to nije u mojoj nadležnosti, na šta je ona rukama potrgala bluzu i kazala: "Hoćeš li da legnem pod tebe da bi mi dao potvrdu?" Nakon dvije minute, napustila je kancelariju - rekao je Grabovica, koji tvrdi da je cijelom pričom teško povrijeđen njegov ugled.

Suprug Aide Nelslanović, nezaposleni 47-godišnjak, tvrdi da se sve odigralo na potpuno drugačiji način i da je imao dogovor s Grabovicom o korištenju barake ukoliko je osposobi za stanovanje, što je ovaj i učinio uloživši posuđenih 1.500 KM. - Moja žena je tog dana otišla kod Asima Grabovice, u njegovu kancelariju, da uzme rješenje kako bismo mogli priključiti struju na baraci. Tada joj je on rekao da "uslugu treba uzvratiti uslugom".

Kada ga je moja žena upitala šta to znači, on joj je odgovorio: "Ti znaš kakvu uslugu muškarac traži od žene". Tad joj je rekao da se, "ako bude pametna i bude šutjela, sve može srediti za jedan dan". Moja supruga se tada počela braniti, vikati i plakati, a on ju je počeo dirati po kosi, uhvatio je za grudi i iscijepao joj košulju, nakon čega je ona pobjegla iz njegove kancelarije, tvrdi ogorčeni suprug, zaključivši da je njegova žena bježeći upitala Grabovicu kakav je on to čovjek, te da je sve prijavljeno policiji, a obavljen je i pregled u službi hitne medicinske pomoći. Od useljenja Neslanovića u baraku neće biti ništa, a nakon ovog incidenta to sada odbija i jedna i druga strana.