U ovim danima žene misle samo na seks

ljubav, seks, podaci, seks, bivši, obaveza, znakovi, zavođenje, muškarci, varanje, žene, seks, žene, problemi, muškarci, žene, prilazak, žene, seks, seks, ozljede, seks, nogomet, seks, mjesta, seks, Svjetsko prvenstvo, pobjednik, seks, vrste, žene, prevara, otkriće, muškarci, žene, seks, seks prakticiranje, posao, Hrvati, seks prakticiranje, priča, seks navike, znakovi, žene, žena, muškarci, želje, žene, preljub, muškarci, preljuba, svatovi, preljub, ljubav, spriječavanje, varanje, prepoznavanje, stranac, dnevnik, djevojka, nezasitna mala, preljub, preljubnica, ljubavnik, suprug, žena, varanje, trener, stvari, prevara, flert, rogonja, preljub, preljubnik, preljubnica, preljub, preljubnica, oglas, preljub, preljubnik, varanje, veze muškarci varanje, znakovi, preljub, preljubnica, preljubnik, varanje, afera, ljubavna afera, detektiv, varanje, supruga, poligraf, ispitivanje, varanje, seks prakticiranje, zdravlje, muškarci, hotel, prevara, muž, usluga, žene, ljubav, muškarci, žena, znak
Za većinu žena simptomi poput ekstremnih promjena raspoloženja i nepredvidivog ponašanja, znače samo jednu stvar - PMS. Rašireno je vjerovanje da su ti dani u mjesecu pod utjecajem ludovanja hormona koji se igraju sa ženskim tijelom, ali i umom.

Međutim, postoji nešto što puno više utječe na žene, ali se to dosad nije baš znalo - ovulacija. Velike hormonalne promjene događaju se i za vrijeme ovuliranja koje započinje 14-ak dana nakon prvog dana menstruacije. Hormoni koji se javljaju u tim danima upravljaju mnogim ženskim izborima - od odluke što odjenuti i kako hodati do natjecanja s drugim ženama.

Takve promjene kod nekih žena su vrlo suptilne pa ih gotovo ni ne primjećuju, ali postoje i žene koje su u nedavnom istraživanju ustvrdile da jako dobro znaju kad ovuliraju. 'U tim danima sam zavodljivija i sklonija seksu', rekla je jedna od ispitanica opisavši tako stanje u kojemu se zapravo nalaze mnoge žene za vrijeme ovulacije. Kako pojašnjavaju psiholozi, u konačnici se sve svodi na iskonsku želju žene da privuče muškarca u razdoblju kada je najplodnija. 'Ideja ovulacije je ta da se kod žena pojačaju sve karakteristike koje odlikuju njezinu ženstvenost. Ona je u tim danima vrlo zavodljiva, ali i muškarcima koji osjećaju njezine feromone, najprivlačnija', pojašnjava evolucijski psiholog Greg Bryant.

Zanimljivo je i da se žene u tim danima više šminkaju, odijevaju seksipilniju odjeću i rado ističu svoje obline. Usto, aktivne su i na poslovnom području jer su to dani kada su pune snage i samopouzdanja.

'U danima ovulacije, žene postaju i jako natjecateljski raspoložene, posebno u odnosu na druge žene. To su sve podsvjesni procesi i žena čini sve kako bi privukla najpoželjnijeg muškarca. Riječ je o biološkim instinktima koji se na sličan način javljaju i u životinjskom svijetu', istaknula je Karen Pine, profesorica razvojne psihologije na sveučilištu Hertfordshire.

Tportal.hr