FOTO  U organizaciji ovogodišnjeg Mostar SummerFesta sudjeluju i članovi Udruge za Down sindrom iz Mostara

Mostar Summer Fest, Down sindrom

Osnovni cilj udruge je inkluzija osoba sa Down sindromom u sve sfere društva uključivanjem u redovni vrtićki program, redovno osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje te time i mogućnost zapošljavanja osoba sa Down sindromom.
„Naš Festival je tu da kroz zabavu širi dobru energiju i da bude primjer pozitivnih promjera u našem društvu. Razmišljajući što možemo napraviti kao korak naprijed, došli smo na ideju da svojim radom i primjerom pokažemo kako osobe s Down sindromom mogu aktivno sudjelovati u raznim aktivnostima ukoliko im pružimo ravnopravnu priliku. To smo ove godine napravili na Festu, pa će tako članovi Udruge uz bok s našim volonterima sudjelovati u organizaciji i promociji Festivala, a unutar naše CHILL OUT zone će imati i svoj KORNER PRIJATELJSTVA na kojem će svi posjetitelji moći kupiti majice koje su dizajnirali u Udruzi, ali i uživati u raznim drugim aktivnostima koje pripremaju.", poručili su organizatori Mostar Summer Festa.

Predsjednik Udruge za Down sindrom, Igor Ledić kaže o suradnji s Mostar Summer Festom kaže: Sa oduševljenjem smo prihvatili poziv organizatora Mostar Summer Festa da i osobe sa Down sindromom sudjeluju u aktivnostima te dokažu da mogu biti jednaki i ravnopravni članovi zajednice. Kada imate organizatora Festa koji je senzibiliziran prema ovoj populaciji, onda nema prepreka za dogovoriti suradnju i graditi društvo jednakih mogućnosti - bez prepreka do inkluzije. Koristim ovu priliku da pozovem sve ljubitelje dobre glazbe i čista srca da nas posjete na Mostar Summer Festu, naime, lako nas je pronaći na KORNERU PRIJATELJSTVA, i veselimo se zajedničkom druženju."
Podsjećamo Mostar Summer Fest se održava ovog vikenda, točnije 30.6. i 1.7.2017. @ magična industrijska zona (plato Mostarskog sajma), gdje na tri pozornice nastupa više od 30 izvođača, među kojima su Massimo, Hladno pivo, Edo Maajka, Mostar Sevdah Reunion, Zabranjeno Pušenje, Kiša Metaka, Sassja, ali i respektabilna DJ imena poput Ian Pooley, Petar SUndov, Lea Dobričić, Pero Fullhouse i mnogi drugi. Za više info posjetite Mostar Summer Fest web i Facebook stranicu.