Traženje avanture preko interneta je sve prihvaćenije

Je li traženje avanture preko interneta bolje od flirtanja uživo?

Traženje avanture preko interneta ima naravno svoje prednosti i nedostatke. Većini ljudi koji su već prije flirtali na internetu, je draga činjenica da samo u jednom danu mogu upoznati više potencijalnih partnera. Flirtanje uživo zahtjeva više vremena i truda, potrebno se srediti, misliti na držanje i gestikulaciju lica, želimo biti uvjerljivi. Na internetu nije potrebno brinuti za to, opušteniji smo. 

Možda smo zbog toga opušteniji, hrabriji na internetu postoje brojni portali za ovakvu vrstu traženja i spajanja ljudi. Traženje avanture preko interneta je raznovrsno, s takvim načinom možemo brže i diskretnije potrežiti ljude slične sebi. S druge strane moramo biti svjesni da postoji velika vjerojatnost da osoba s druge strane laže o sebi: svom izgledu, starosti i namjerama.

Ruko na srce, kemija uživo se ne može nadomjestiti niti jednim internet portalom, istina je da olakšava prvi korak, pogotovo ukoliko smo sramežljivi. Traženje avanture preko interneta  može biti vrlo nesigurno, seks preko takvih stranica traže svakakvi ljudi, najnovije psihološke teorije bave se pitanjem, može li internetsko flirtanje ugroziti bračnu vezu. 

Avanture preko interneta su zabavne, iako mogu biti potencijalno opasne 

Postoji puno portala i za takav tip zabave, u Hrvatskoj su daleko najpopularniji iskrica i smokva, no i Facebook je idealno mjesto za traženje aanture. Istraživanje američkog poduzeća Pew Internet in American Life Project iz godine 2009 dokazuje, da približno 22% korisnika MySpacea i Facebooka na ta dva portala prije svega flirta. 

Iako internet može biti potencijalno opasan, studije dokazuju, da je traženje seks avanture preko interneta novi tržišni hit, psiholog Richard Alapack spominje novi izraz 'tehnoseksualnost'. 

Traženje avanture preko interneta potiče i neka moralna razmišljanja, je li to iskreno, koliko smo sami iskreni i kakve su namjere drugih, može li to imati pozitivnih stvari i jesmo li spremni na stvarni kontakt s virtualnim osobama. Jedna korisnica portala za traženje partnera preko interneta nam je rekla svoje mišljenje:'Čini mi se vrlo riskantno zbog zdravlja. NIkada ne znaš je li osoba ta za koju se izdaje znači odgovara li poslana slika osobis kojom se dopisujete. Mislim da su sex prijatelji preko interneta puni iznenađenja.'

Savjeti za traženje avantura preko interneta 

Kao i upoznavanje iosvajanje uživo, i pri traženju avanture preko interneta valja poštovati neke savjete. zapamtite da nikada ne smijete reći svoje prezime i adresu, takveinfomacije možete otkriti postupno kada već upoznate neku osobu i sami ste procijenili da to možete.

Razmislite, kako biste pristupili k seksualnom pozivu, kakvu sliku o sebi želite dati i je li stvarno pametno da osobu odmah pozovete k sebi u krevet. Prvo pokušajte upoznati tu osobu, isto tako budite duhoviti i dovoljno zanimljivi kako bi vas osoba s druge strane ekrana željela upoznati. 

izvor: intimatemedicine.com.hr