Tinejdžer iz Jaske ukrao auto da stigne na spoj u Dubrovnik

Mladić (15) iz Jastrebarskog ukrao je susjedu automobil te je u petak krenuo prema Dubrovniku kako bi do 19 sati stigao na Stradun, gdje je dogovorio spoj. 

Tportal javlja kako je "Romeo" iz Jaske mladu Dubrovkinju upoznao chatajući na Skypeu te su dogovorili spoj. Djevojka mu je obećala kako će ga čekati na Stradunu u bijeloj trenirci.

Kako bi došao u Dubrovnik, ukrao je prvi automobil u kojem je primijetio ključeve. Ušao je u auto, upalio ga i krenuo prema jugu. Na autocestu se uključio kod Lučkog i mirno nastavio vožnju. Nitko ga nije ni primijetio.

Ostao bez goriva i tako si upropastio plan

Ipak, na 330. kilometru autoceste, blizu Šibenika, ostao je bez goriva te je skrenuo na benzinsku postaju. Natočio je gorivo i nastavio put, ali nije platio gorivo. 

Djelatnici benzinske sve su prijavili policiji koja je pod rotirkom krenula za njim. Mladić je ostao odlučan u tome da stigne na spoj pa nije htio stati. 

Kolege s juga postavili su blokade između Vrgorca i Ravče. Kod izlaza Ravče su ga pretekli policijskim vozilom  i davali mu zvučne i svjetlosne signale da se zaustavi. Nije stao, nego je udario u policijski automobil. 

Nakon što su ga uhitili, priveli su ga u policijsku postaju Vrgorac, a nakon toga u Split u ustanovu za maloljetnike, gdje je čekao da po njega dođu roditelji. 

Mladić prilikom uhićenja nije imao ni kune u džepu pa tako nije stigao na spoj.