Svaki treći par se upoznao na internetu

Svaki treći par se upoznao na internetu
Nakon asistencije zajedničkih prijatelja, online upoznavanje je postalo drugi najčešći način upoznavanja novih parova. Ljubav na poslu i školi sve je rijeđa, baš kao i upoznavanje putem obitelji.

Gotovo 30% novih parova u SAD-u danas se upoznaje putem interneta. Nakon asistencije zajedničkih prijatelja, online upoznavanje je postalo drugi najčešći način upoznavanja, pokazali su rezultati istraživanja How Couples Meet and Stay Together.

Anketa je obuhvatila više od 4.000 Amerikanaca.  Autori studije sa Sveučilišta Stanford i City College of New York svoje su podatke prezentirali na godišnjem sastanku Udruge američkih sociologa.

"S ovako naglim usponom internet upoznavanja vrlo je vjerojatno da ćemo uskoro vidjeti da će ovaj način upoznavanja novih parova postati učestaliji i od onog koje iniciraju zajednički prijatelji, način upoznavanja koji u američkom društvu prevladava od 1940-ih," napisali su.

Nešto je manje iznenadilo da sve manje građana SAD partnera pronalazi preko obitelji ili u osnovnoj ili srednjoj školi nego što je to bilo sredinom 20. stoljeća. Važnost radnog mjesta kao načina upoznavanja novih parova je također u padu. Najsretniji parovi, barem je tako pokazala anketa, su oni koji su se upoznali u vjerskoj zajednici. Oni su, naime, iskazali najveće zadovoljstvo vezom.

izvor: hocuspoj.com