Stručnjaci tvrde da je ovo idealno vrijeme za seks

Stručnjaci tvrde da je ovo idealno vrijeme za seks
Tada su razine hormona najidealnije za odnos, tvrdi The Sun.

U popodnevnim satima žene osjećaju viši nivo kortizola i tada su energičnije. U otprilike isto vrijeme, muški spol proizvodi višu razinu estrogena. Muškarci postaju emocionalno prisutniji, a petnaest sati period je 'popodnevnog zadovoljstva'.

Stručnjakinja za hormone, Alisa Vitti, kaže da je seksualno zadovoljstvo najviše kada muškarci pružaju emocionalnu podršku koju žene žele.

Jači spol bolje 'nastupa" u ranijim jutarnjim satima jer proizvode testosteron tijekom noći. Do popodneva razina testosterona se smanjuje, a estrogen se povećava.

Najbolje vrijeme za vođenje ljubavi je 10 dana nakon ovulacije. Žene tada osjećaju velik utjecaj estrogena i testosterona što im izuzetno pojačava želju.

Unatoč razlikama u libidu, za žene je najbolje vrijeme seksa popodne ili predvečer.

Problem kod popodnevnog odnosa je radno vrijeme. Većina osoba u tom periodu je na poslu i iz tog razloga ostvarivanje potreba nije moguće. Seksualni stručnjaci dodaju kako jutra donose i 'navalu' hormona i adrenalina koji mogu poboljšati seksualno zadovoljstvo.

Talijanska i američka Sveučilišta smatraju da se prosječna predigra udvostručuje u jutarnjim satima. Vjerojatnije je da će parovi tada doživjeti orgazme ili začeti dijete.

Vecernji list