Što ženu čini sretnom u vezi?

ljubav, droga, osjećaji, faza, veza, ljubav, ljubav, fraza, umor, zdravlje, ljubav, veza, partner, ljubav na prvi pogled, ljubav, znanost, ljubav, bol, pitane, Hrvatska, medeni mjesec
No je li to doista tako? Ako je vjerovati poznatom američkom obiteljskom savjetniku, žene vesele neke druge stvari poput nježnih gesta i razumijevanja
Što žene čini sretnima? Ovo je možda vječno pitanje, ali odgovor i nije toliko težak. Vjerovali ili ne, riječ je zapravo o malim stvarima koje ženama obogaćuju život i čine ga sretnijim. Do konkretnih odgovora došao je Dr. M. Gary Neuman, poznati američki obiteljski savjetnik i autor knjige 'Connect to Love', piše Foxnews. On je otkrio muškarcima što žene žele u vezama, sve svoje savjete temelji na vlastitim istraživanjima kojima je vrijedno pokloniti malo pozornosti. Evo, dakle što muškarci mogu pokloniti svojim boljim polovicama kako bi bile sretnije i zadovoljnije.

Vrijeme
Svaka žena želi provoditi više vremena s muškarcem kojeg voli. Istraživanje dr. Neumana pokazuje da većina žena koje smatraju da su sretne u vezama, dnevno sa svojim partnerom provodi neprekinutih 30 minuta; 24 posto žena koje smatraju da su nesretne u vezi, sa suprugom ili dečkom provode manje od pet minuta dnevno. Dakle, ženama je vrijeme važno pa onda dragi muškarci pronađite ga za svoju voljenu. Pola sata dnevno nije previše, a nju će učiniti sretnom.

Zahvalnost
Suvremene žene zarađuju plaću, brinu se o kućanstvu, odgajaju djecu i rade još mnoge druge stvari. Rasporedi su im pretrpani, a one imaju osjećaj da to nitko ne vidi i ne cijeni. I tu nastaju tegobe u vezi. Dr. Neuman savjetuje ženama da partnerima jasno izraze što žele, a muškarcima savjetuje da ženama pokažu i jasno izraze svoju zahvalnost zbog svega što one rade. Njegovo je istraživanje pokazalo da žene žele da im njihove partneri to pokažu kako bi znale da njihov trud nije uzalud te da to netko primjećuje. Razumijevanje
Ženi je iznimno važno da pored sebe ima muškarca koji je razumije. No žena mora znati pomoći svojemu muškarcu da je razumije, kaže dr. Neuman. Muškarci, naime, često ni ne znaju da su loši slušači. Prema njegovoj preporuci, žena bi trebala svome muškarcu reći nešto poput - 'Sad je 20 sati. Želim da se idućih 15 minuta posvetiš meni i da me saslušaš jer ovo što ću ti reći za mene je iznimno važno.' Kako pojašnjava, tako funkcionira muški mozak pa je najbrži put žene do njezina ispunjenja želje da je muškarac sluša upravo taj.

Zabava
Zabava prva odlazi s dnevnog reda nakon što dođe dijete, obiteljske obaveze i potrebe svih članova obitelji. No, upravo je u tome problem jer ženama nedostaje malo zabave, a sasvim sigurno i muškarcima. I što učiniti? Dr. Neuman savjetuje da jednom tjedno - možda jednu večer - par uzme vrijeme samo za sebe. U tom vremenu trebaju razgovarati samo o sebi i svojim željama, a nikako o poslu, novcu i djeci.

Geste ljubavi
Iako većina ljudi to zna i bez istraživanja koja to potvrđuju, žene vole geste ljubavi. Zagrljaji, poljupci, telefonski poziv koji kaže 'volim te'... Sve su to geste ljubavi koje zahtijevaju tako malo vremena i truda, a tako puno znače. Kad bi to muškarac činio svojoj supruzi redovito tjedan dana, kaže dr. Neuman, veza bi se znatno poboljšala, i to za oboma.

izvor: tportal.hr