Što nas bajke uče o ljubavi ili kako ukrotiti svog muškarca!

...životu pod utjecajem medija i slike koju nam, zajedno s okolinom, projiciraju u mozak.
Već kao mala djeca izloženi smo konceptima ljubavi kako ih prikazuju bajke koje nam roditelji čitaju ili ih gledamo u obliku animiranih filmova, pa nije zgorega malo analizirati kakve nam zapravo poruke o ljubavi šalju.

Ako ste gledali Aladina, mogli ste prema odnosu lijepe Jasmin i sitnog lopova Aladina shvatiti da prava ljubav ne poznaje predrasude, da niti jedna osoba nije ni po čemu ispod vas i da trebate svakog dobro upoznati. Uz to, Aladinov je majmunčić dobrim dijelom zaslužan za uspjeh ljubavi, što je i razumljivo, jer muškarac koji se dobro brine o svom kućnom ljubimcu pokazuje svoju nježnu stranu punu povjerenja, što žene naročito vole.

Ljepotica Bella i Zvijer šalju nam poruku da nema neukrotivih i neosvojivih, te da se upornošću i ljubavlju svatko može promijeniti, ma kako njegovo srce na prvi pogled bilo hladno i nepristupačno, prenosi metro.

Mala sirena daje vam do znanja da je govor tijela jednako važan, ako ne i važniji od riječi koje izgovarate, kao i da poljubac vrijedi više od tisuću riječi, a Snjeguljica je svojim životom sa sedam patuljaka pokazala da se odlično snalazi u muško-ženskim odnosima i da jako dobro zna napraviti razliku između prijatelja i partnera.

portaloko.hr