Što napraviti ako vas voljena osoba ostavi e-mailom?!

Nemoj razmišljati zbog čega je to napravio/la na ovakav način i tražiti detaljnije objašnjenje, podnesi to dostojanstveno, a ovo su savjeti kako spriječiti još veće neugodnosti:

- Nemoj odmah e-mail proslijediti svim svojim prijateljima i tražiti savjete. Neke stvari trebaju ostati privatne. Na kavi ih možete informirati o novostima, no, neke stvari ipak moraju ostati između tebe i bivšeg.

- Napiši sve što mu želiš reći u wordu, nazovi ga pogrdnim imenima, reci kako ti zapravo nikad nije ni bilo stalo do njega, kako te ne zaslužuje, možeš čak i moliti da se ipak pomirite, a kada sve završiš dokument baci u koš za smeće i isprazni ga. Tako ćeš se riješiti negativnih emocija.

- Nemoj žuriti s odgovorom. Pričekaj malo da se ohladiš, u međuvremenu možeš vježbati, trčati, kuhati, čistiti... A kada sve to završiš razmisli da li uopće na taj mail trebaš odgovoriti i što s tim možeš postići. Da je htio razgovor vjerojatno bi te zvao na kavu, pomiri se s tim i prekriži ga kao osobu, nije te vrijedan.

- Ukoliko baš želiš odgovoriti na mail potrudi se da ne bude očajavajući. Nemoj govoriti hvala jer sada znam kakav si, ili hvala što si mi olakšao situaciju, čak i da je to istina zvučat će očajno, također, izbacite psovke, vrijeđanja, kako si mogao?! i slično… Odgovori kratko na razlog koji je naveo (da, razumijem te, u redu..) i zadrži svoje dostojanstvo.

izvor: tehton.covermagazin.com