Što muškarac stvarno želi od žene?

Žene najčešće pomišljaju da mogu ispuniti muškarčeva iščekivanja ako izgledaju savršeno, budu nedostižne i baš nikada se ne žale. No Bob Grant smatra, iako će dio muškaraca opisati otprilike takvu ženu savršenom, istina je sasvim drukčija. prenosi tportal.hr.

Muškarci se pored svoje odabranice najviše od svega žele osjećati dobro budući da im je teže iskazivati osjećaje. Zato im je taj osjećaj da je u vezi sve u redu važan. Tomu najviše može pridonijeti kada se žena ponaša kao žena i ne krije svoje osjećaje te jasno pokazuje da se u vezi vodi srcem, a ne glavom i razumom.

Još jedna razlika u doživljavanju osjećaja je ta što muškarcima emocije naviru hirovito i brzo, ali se i brže ohlade pa često misle da nešto nije u redu, tvrdi Bob Grant.

Zato kod žena vole i od njih traže da znaju što im treba (makar im se to ponekad ne sviđa), da im dozvole 'navigirati' vezom i puste ih da budu glavni makar to ponekad i ne zaslužuju te da imaju mir kada im je potreban.

Bob Grant ističe da je čest uzrok svađama kada muškarac ne može shvatiti ženino prigovaranje iako je nakon dulje stanke otvoreno spreman razgovarati. Ne misli da je učinio nešto loše, već naprotiv - spreman je na razgovor o osjećajima koji će unaprijediti i učvrstiti vezu.

Autorica knjige 'Stop Getting Dumped' i kolumnistica Lisa Daily izdvojila je nekoliko savjeta da lakše zadržite svog čovjeka i oboje budete sretniji.

Vaš svijet se ne vrti oko njega

Ovo je vrlo jednostavan savjet koji zapravo znači da zbog dečka ili supruga niste zapostavili život koji ste imali prije. I dalje izlazite s prijateljicama, dotjerani ste i sposobni odlučivati za sebe.

Pustite ga da napravi prvi korak

Oko ovoga se često vode debate i Lisa Daily ne smatra niti jednu stranu potpuno u pravu, ali ima razlog zašto muškarac treba napraviti prvi korak. Ako je žena ta koja uvijek zove i organizira sastanke, u jednom bi trenutku mogla postati nesigurna u vezu jer neće znati da li su osjećaji s druge strane stvarni ili posljedica njenog iniciranja.

Znate što je seksi, a što je previše

Na početku veze nećete pokazati sve adute i dat ćete do znanja da niste djevojka za jednu noć. Lisa Daily seks smatra velikim korakom u vezi, a kada taj korak napravite veza se mijenja. Ako se taj korak napravi prerano, žene često traže više od veze mada je tek u povojima, a muškarcima se to ne sviđa.

Sitnicama pokažite da vam je stalo

Svakodnevne izjave ljubavi nisu potrebne niti jednom muškarcu. Oni više cijene male stvari i rado će ih činiti za vas. Još će ih više cijeniti ako uključuju neke njegove omiljene hobije ili navike.

Iza uspješnog muškarca stoji žena

Ovu izreka često se čuje i muškarcima je zaista bitno da im pomognete kod stvari koje njih muče, primjerice da li su obukli dobro odijelo za sastanak sa šefom.

Ne stvarajte pritisak

Ovaj savjet Lisa Daily smatra vrlo važnim. Muškarci se opiru bilo kojoj vrsti pritiska i uvjetovanja. Stoga nemojte stalno zivkati, slati e-mailove ili zapitkivati o zajedničkoj budućnosti jer oni radije uživaju u sadašnjosti, bez velikog planiranja budućnosti.

Ne trpite

Muškarci vole žene koje imaju stav i drže se svojih principa. Ako mu date do znanja da primjerice nećete tolerirati bilo kakvu vrstu prevare i da je tada veza gotova, više će vas cijeniti i manje su šanse da će vas i prevariti.