Splitska striptizeta: Završila sam matematiku i fiziku, ali od diplome nema kruha

striptizeta
Točnije, formalno se zove Dolls.

Ondje je trenutačno sedam striptizeta iz Rumunjske i Mađarske, piše Slobodna Dalmacija. Rumunjki Michelle ovo je tko zna koji lokal u kojemu pleše te će vjerojatno za koji tjedan napustiti i Dolls.

"Volim ovaj posao, naravno, najviše zbog novca koji mi donosi. Završila sam znanstveni smjer matematike i fizike. Obrazovana sam cura. Imam visokoškolsku diplomu, ali ubrzo nakon što sam je stekla shvatila sam da od nje ‘nema kruha'. Lijepo je školovati se, znanost je uzbudljiva, istraživački rad i tomu slično. Ali od toga para nema, život je nula!", kazala je 36-godišnjakinja iz okolice Bukurešta.

"Radim ovo već 10 godina, možda čak i dulje. Najbolja zemlja za zaradu je Njemačka. Jednostavno, tamo je bolji standard nego drugdje, ljudi nas cijene. Imam dijete i novac mi je najvažniji", kazala je Michelle, koja se u erotsko rublje odijeva i zabavlja goste od 22 do šest sati ujutro.

‘Zadovoljna sam, ali ne i sretna'

Takav je ples kruh svagdašnji već 10-ak godina i Mađarici Miji, 32-godišnjoj samohranoj majci iz Budimpešte.

"Zadovoljna sam, ali ne i sretna žena. Imam 13-godišnjeg sina, kojega odem vidjeti svaki mjesec jer nikad ne radim u svojoj zemlji iz diskrecijskih razloga. Nijedna od nas nije baš ponosna na ovo što radi. Zato se predstavljamo umjetničkim, a ne pravim imenima i zbog toga ne želimo da nam se vidi lice na fotografijama. Naravno, ovaj posao nije nelegalan, ali ni previše popularan. Mnogi muškarci se rastope od miline u našem društvu u zatvorenom noćnom klubu, a ujutro uz kavu glume da nas ne poznaju", ispričala je Mia.

Dodala je kako u ovom poslu nema prijateljstava ni ljubavnih veza, samo druženje, pijuckanje pića i zezancija do jutra, nakon čega se više ne pozdravljamo. Nada se kako će se uskoro moći vratiti svojoj profesiji kozmetičarke i manikirke.

"Moj brak je trajao šest godina i odavno je prošlost. Bila bih najsretnija kad bih mogla imati novi brak, još djece, mir i sigurnost. Dok to ne ostvarim, plesat ću. Barem još neko vrijeme. Takva mi je sudbina", zaključila je Mia.

slobodnadalmacija.hr