Spavao s 40 žena: Umro je, a niti jedna nije znala da ima HIV

Spavao s 40 žena: Umro je, a niti jedna nije znala da ima HIV
Doznale su kad je preminuo. Dvije su se testirale. Pozitivne su...

Čak 40 Rumunjki s mučninom u želucu ovih dana očekuju rezultate testiranja na HIV. Sahrana Daniela Decua (24) na koju su došle mnoge njegove bivše djevojke, pretvorila se u opći kaos kad se pročulo da je mladić imao smrtonosnu bolest.

Mladi Rumunj u svom je gradu bio poznat kao veliki zavodnik, a njegovu tajnu znali su samo obitelj i liječnik.

Nakon što se Daniel spetljao s njegovom kćeri, Cornel Stanciu, obiteljski liječnik Decua, htio je svima obznaniti da Daniel ima AIDS. No nakon što mu je mladićeva mama zaprijetila tužbom, odustao je.

- Znao sam da ima puno prijateljica, no nisam ništa mogao učiniti. Počeo sam kontaktirati djevojke, ali kad su mi zaprijetili, zašutio sam, kazao je liječnik.

Navodno su djevojke kojima je liječnik uspio reći da Daniel ima AIDS, što je potvrdila i obdukcija, na sahrani rekle i ostalim djevojkama. Dvije od njih su se već testirale te su pozitivne na AIDS.

Policija istražuje Danielovu obitelj, no čini se da ih neće moći kazniti što su šutnjom dovele djevojke u smrtnu opasnost. Naime, po rumunjskom zakonu zabranjeno je namjerno prenositi AIDS i kazna za to je od pet do 15 godina zatvora. No, oboljeli nije dužan reći seksualnom partneru da je zaražen, samo je obavezan prakticirati siguran seks.

- Dječakova mama je kriva za ovu stravičnu situaciju koja nas je zadesila, kazao je Nicolae Popa, gradonačelnik Segarcea, a prenosi Daily Mail