Šokantno: Učenica šestog razreda pred porođajem

trudnice, plodnost, zdravlje, žena, neplodnost, trudnoća, beba, rodilja, trudnice, majka, kćerka, trudnoća, baka, Srbija, trudnoća, učenica, porođaj, praznovjere, trudnoća

... ačim smo posumnjali da je u drugom stanju, pozvali smo nadležne - otkrili su nam u školi.
Djevojčica živi u predgrađu Zaječara u iznajmljenom stanu s majkom koja je bez posla. Radnici Centra su uz suglasnost majke djevojčicu smjestili u skrbničku obitelj, gdje će ostati i nakon porođaja.

- Odmah je odvedena na ginekološki pregled jer do sada nijednom nije bila kod lječnika. Sve je u redu i porođaj se očekuje u svibnju - kažu na odjelu zaječarske ginekologije.

- Djevojčica je u skrbničkoj obitelji i ona ima sve što joj je potrebno u ovakvoj situaciji, od hrane do liječničkog nadzora. Nakon porođaja, ona i beba će se vratiti u tu obitelj - rekla je ravnateljica Centra Mirjana Andrijašević.
Centar će o djevojčici i djetetu brinuti dok ona ne napuni 16 godina, a onda se pokreće postupak pred sudom za stjecanje punoljetnosti po osnovi roditeljstva.
Nakon stjecanja ovakvog statusa, ona i njeno dijete biće prepušteni sami sebi.
Djevojčica ni po koju cijenu nije željela otkriti ime muškarca sa kojim je ostala u drugom stanju.

- Mislimo na osnovu njenog ponašanja da u intimnom odnosu nije bilo nikakve prisile. Ona apsolutno nikom nije odala ime oca, - kažu nadležni.

Izvor: blic.rs