Šokantno: Maturantica iz BiH se porodila na ekskurziji u Grčkoj!

Iznenadni porođaj koji je, kako saznaje "Dnevni Avaz", šokirao i maturante i profesore u pratnji, dogodio se u bolnici u grčkom gradiću Paralija.

Prema informacijama koje je dobio "Avaz", maturantica se porodila prve noći nakon dolaska u Grčku, i to na svoj 18. rođendan.

Nju opisuju kao "pravu ljepoticu", a "Dnevni avaz" saznaje da je riječ o Emi Alagić.

Djevojka je zbog bolova u stomaku koji nisu prestajali transportirana iz hotelske sobe u obližnju bolnicu, gdje su ljekari obavili porođaj.

U Cazinu je ovaj slučaj top-tema u cijelom gradu. Otac tek rođene bebe navodno je konobar iz jednog cazinskog kafića.

Nezvanično, riječ je o Aladinu Begiću, koji radi u kafiću "Desetka". Rodom je iz Gnjilavca, a veza dvoje mladih traje tri godine, saznaje se u gradu.

Više informacija o događajima na ekskurziji novinari "Avaza" su pokušali dobiti od direktora Gimnazije Muhameda Mehmedovića, ali on nije bio raspoložen za razgovor o ovome.

- Ne želim davati izjave. Ekskurzija je otišla po planu, sve kako je regulirano - skrenuo je s teme direktor Mehmedović.

Maturanti Cazinske gimnazije na putu su ka BiH, pa će se po njihovm dolasku sigurno saznati više detalja.

Roditelji maturantice, kako je javljeno, već su u Grčkoj, gdje će narednih tjedana biti sa kćerkom i pokušati dobiti potrebnu dokumentaciju za povratak nje i unuke.

Radi se o imućnoj cazinskoj porodici privatnih poduzetnika.