Sobarice primijetile uznemirujuć trend među gostima

rad na crno, Njemačka, sobarica, trend
Nedavno istraživanje američkog lanca hotela Wyndham pokazalo je da 54 posto djece smatra da njihovi roditelji prečesto gledaju u svoj mobitel, dok se njih 32 posto zbog pažnje koju mobiteli uzimaju roditeljima osjeća nevažno.

Zbog toga je ova grupa hotela pokrenula inicijativu da će obitelji koje se tijekom odmora odreknu mobitela dobiti popust, piše Independent. Ideja se pojavila kada je hotelsko osoblje primijetilo na koji način tehnologija utječe na kvalitetno vrijeme koje gosti provode zajedno kao obitelj.

'Vidjeli smo roditelje kako trče na konferencijske pozive u predvorje, a neki hoteli morali su naručiti dodatne stolce uz bazene jer gosti manje plivaju, a više surfaju na mobitelima', rekla je direktorica marketinga Noelle Nicolai.

Gosti koji se odazovu inicijativi dobit će kutiju za zaključavanje svojih mobitela koja se neće moći otvoriti sve do kraja njihova odmora. Na kutiji je timer koji će odbrojavati vrijeme. Dio plana je i obiteljima dati dodatne deke kako bi u sobama djeca mogla izgraditi 'tvrđave', a gosti koji se drže dogovora dobit će 5 posto popusta.

vecernji.ba