Slavne ljepotice u centru skandala! Uhićene zbog nezakonitih radnji

skandal

Dvije slavne američke glumice našle su se u centru skandala nakon što je otkriveno da su podmitile administrativne djelatnike i sportske trenere kako bi njihova djeca bila primljena na prestižne fakultete. Radi se, naime, o Felicity Huffman koja je najpoznatija po ulozi u seriji ‘Kućanice' i Lori Loughlin koja je utjelovila Rebeccu Donaldson-Katsopolis u humorističnoj seriji ‘Puna kuća'.

One su uz još 40 ljudi optužene da su planirale pomoći učenicima kako bi varali na prijemnim ispitima, ali su pokušale i omogućiti sportske stipendije studentima koji se uopće nisu bavili sportom. Loughlinine dvije kćeri navedene su kao dio tima Sveučilišta južne Kalifornije, no nijedna od njih nikada nije bila dio postave. Felicity Huffman je navodno podmitila administrativne djelatnike pa je njezina kći na prijamnom ispitu dobila čak dvostruko više vremena od drugih studenata. BBC navodi kako je Huffman optužena za zavjeru zbog počinjenja prevare putem pošte.

Postoji čak i videosnimka njezinih dogovora s administrativnom djelatnicom. Huffman je iz pritvora puštena nakon što je platila 250 tisuća dolara jamčevine. Lori Loughlin je platila mito od 500 tisuća dolara kako bi njezine kćeri bile imenovane kao regruti u veslačkom timu. Ovaj skandal trenutačno trese Ameriku, te su mnogi ogorčeni na glumice za koje kažu da su tim potezom otele mjesta studentima koji su zaslužili studirati na prestižnim fakultetima. Huffington Post tvrdi da mnoge najbogatije obitelji u Americi već mogu legalno kupiti mjesta na fakultetu svojoj djeci donacijama. Kao primjer navode muža Ivanke Trump Jareda Kushnera čiji su roditelji uplatili Harvardu dva i pol milijuna dolara kako bi on tamo studirao.

Vecernji.ba