Skrivena komuna sa 400 stanovnika u kojoj jedino pravilo glasi no sikiriki

Skrivena komuna sa 400 stanovnika u kojoj jedino pravilo glasi no sikiriki
Serenbe je eko komuna skrivena među četristotinjak hektara šumskog područja južno od Atlante u Sjedinjenim Američkim Državama. Zajednica je stvorena prije 15-ak godina prema dizajnu arhitekta dr. Phillipa Tabba i idejama bračnog para Nygreen koji u njoj žive.

Osnovna ideja komune je život bez stresa, odnosno prema principima po kojima su živjeli naši preci. Članovi žive u skladu s prirodom. Jedu isključivo organsku hranu koja se uzgaja na lokalnim farmama, a na raspolaganju imaju i tri gurmanska restorana.

Domove hlade i griju uz pomoć geotermalnih toplinskih pumpi, a veliku pažnju posvećuju svojem zdravlju i fizičkoj aktivnosti. Stanovnici Serenbea rade u vrtu, jašu konje, i kuda god mogu idu - pješice.

Komuna prigrljuje sadržaje za koje ima najviše interesa bez obzira na godine kao što je wellness centar, fitness centar sa studijom za jogu i pilatesom, a na raspolaganju je i zajednički veliki bazen.

U Serenbeu na cijeni je ljubav prema prirodi, strast prema životu i zajednici te kreativnost. Komuna potiče kreativni rad te redovno organizira brojna umjetnička predavanja, izložbe, prikazivanja filmova za svoje članove, kao i njihove goste.