Siguran seks? Postoji aplikacija za to!

Kako znati da vaš novi partner nema neku spolno prenosivu bolest? Možete li se osloniti samo na njegove riječi?

Naravno da ne.

Razgovor o spolnim bolestima nije na prvom mjestu prilikom boljeg upoznavanja partnera, međutim nošenje medicinske dokumentacije u krevet također nije nešto što će rasplamsati strasti i uzbuđenje.

Osim toga, i nepraktično je.

Uostalom, koliko vas je u petak navečer prilikom izlaska u džepu nosilo uvjerenje da ste zdravi i da niste prijenosnik neke spolne bolesti. To se čini apsurdnim.

Ipak, tehnologija vam može pomoći. Sjetite se već poznate krilatice: There's an app for that!

Najprije se trebate testirati, a potom vam liječnik putem aplikacije MedXSafe može jamčiti da niste oboljeli od spolne bolesti. Sljedeći put kad se budete upucavali nekoj djevojci (ili obrnutno) i primijetite da se situacija zagrijava, možete se prvo "tresnuti" svojim telefonima. Naime, vaš mobitel razmijenit će informacije s telefonom vašeg partnera i pružiti vam potreban dokaz da ste oboje negativni na testove spolnih bolesti.

A ta bi situacija mogla izgledati ovako: "Prije nego se 'tresnemo', ajmo se prvo 'tresnuti' mobitelima!"

Imajte na umu da biste se i ovdje trebali pridržavati uobičajenih upozorenja o seksualno odgovornom ponašanju. Drugim riječima, ako je vaš partner imao negativan test u ponedjeljak, ne znači da će tako biti i u petak.

Ako vam na um padaju kojekakve zavjere, ne brinite. Tvrtka koja stoji iza ove aplikacije kaže da su sve informacije koje se razmjenjuju između smartphonea "šifrirane od jednog kraja do drugog" i vi ste jedini koji može vidjeti svoje podatke.

Osim toga, ovaj servis nikad ne razmjenjuje pozitivne testove, odnosno testove koji pokazuju da je netko obolio od spolne bolesti, nego samo negativne.

Ipak, jednog lijepog dana moći ćemo svojoj djeci reći: "Znam da je teško povjerovati, ali u moje vrijeme nije bilo baze podataka s potencijalnim prijenosnicima spolnih bolesti, recenzije seksualnih partnera i DNK analize."

Net.hr