Šest stvari koje morate znati o tangicama

trend, tange, Francuska, žene, kazna, djevojke, gaćice, posao, šeik, žene, potraga, žene, bokovi, tange, šetnja u tangicama, tanga gaćice, tangice

Iako možda spadate u žene koje ih nose svakodnevno zasigurno ste se zapitali je li higijenski nositi tangice, trebate li nositi i kada vježbate... Evo nekoliko stvari o tangicama koje biste trebali znati.

Infekcije

Premda ih prati loš glas kako su prikladne za razvoj raznih infekcija intimnog područja, to nije potpuna istina. Žene koje inače nemaju problema s urinarnim traktom ili čestim bakterijskim infekcijama, nemaju razloga za bojazan. Dakle, samo ako ste skloni ovim problemima, tangice biste trebali izbjegavati, piše Cosmopolitan.

Materijal

Pamuk je najbolji izbor tkanine kada je riječ o donjem rublju, a to se posebno odnosi na tangice. Nježniji je za kožu, a prozračna pamučna vlakna omogućavaju isparavanje vlage koja može potaknuti rast bakterija. Istraživanja su pokazala da pamuk također može spriječiti iritaciju i svrbež. Čipka i svila su puno atraktivnijeg izgleda, ali ne pružaju zdravstvenu zaštitu poput pamuka stoga svoje izazovne tangice koristite u posebnim prilikama.

Ne nosite ih kada ste bolesni

Kada ste bolesni, čak i ako je obična prehlada u pitanju, vaš imunološki sustav je oslabljen tako da se teže bori i s drugim bakterijama. To znači da infekcije koje se inače ne bi pojavile, u tim danima itekako imaju mogućnost razvija kako u ostalim tako i na intimnim dijelovima. Stoga je bolje tangice izbjegavati.

Ne nosite ih dok vježbate

Dok vježbate, znojite se i ukoliko vaš intimni dio nije potpuno pokriven može uzrokovati da se rektalne bakterije uslijed kretanja i znoja prenesu u vaginu što u konačnici može dovesti do infekcije urinarnog trakta. E-coli, je najčešća bakterija koje se nalazi u debelom crijevu i lako se može ‘ušuljati' u rodnicu ili mokraćni kanal ako vježbate u tangicama.

Mogu pogoršati tegobe koje imate

Trenje koje uzrokuju tangice mogu pogoršati stanje ukoliko patite od hemoroida ili imate svrbež. Osim toga, ako su premale mogu izazvati iritaciju klitorisa.

 

Tangice su pojedinim ženama naprosto neudobne, ali ih nose jer su seksi. Naime, istraživanje koje je proveo NPD Group pokazalo je kako je prodajatih gaćica smanjena za 7 posto u posljednjih godinu dana, dok je prodaja gaćica s visokim strukom porasla za 17 posto.